FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježen Dan dubrovačkih branitelja

DUBROVNIK, 6. prosinca 2005. (Hina) - U prigodi obilježavanja blagdanaSv. Nikole i Dana dubrovačkih branitelja pred Središnjim križem nadubrovačkom groblju Boninovu danas su položeni vijenci i zapaljenesvijeće u spomen na sve poginule hrvatske branitelje.
DUBROVNIK, 6. prosinca 2005. (Hina) - U prigodi obilježavanja blagdana Sv. Nikole i Dana dubrovačkih branitelja pred Središnjim križem na dubrovačkom groblju Boninovu danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule hrvatske branitelje.

Vijenci su položeni i pred križem na brdu Srđu, gdje se 6. prosinca 1991. odigrala presudna bitka u kojoj su malobrojni hrvatski branitelji potukli znatno nadmoćnijeg srpsko-crnogorskog agresora te obranili Dubrovnik i hrvatski jug.

Tada opkoljeni grad agresor je napao iz svih oružja. Na samu povijesnu jezgru palo je više od 500 granata, a poginulo je 19 i ranjeno 60 ljudi. Dubrovački branitelji uspjeli su na tvrđavi na Srđu zaustaviti srpsko-crnogorskog agresora i poraziti ga.

Vijence su položili dubrovačko-neretvanski župan Ivo Miletić, gradonačelnica Dubravka Šuica i predstavnici Hrvatske vojske, HRM-a, Ministarstva unutarnjih poslova i udruga proizišlih iz Domovinskog rata.

Za sve poginule branitelje i stradale u Domovinskom ratu večeras u 18 sati u dubrovačkoj katedrali bit će služena misa zadušnica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙