FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kramarić: Dosta više nadmudrivanja koja je vlada kriva za ...

ZAGREB, 9. prosinca 2005.(Hina) - Klub HSLS/LS/DC-a u saborski ćepostupak uputiti prijedlog da se svaka vlada obveže da priprimopredaji vlasti naznači sve obveze koje prelaze u mandat novevlade, kako bi se prestala nadmudrivanja koja je vlast odgovorna zaneku ugovornu obvezu, poput sporazuma o naknadi za imovinuFolksdojčera, najavio je danas zastupnik LS-a Zlatko Kramarić.
ZAGREB, 9. prosinca 2005.(Hina) - Klub HSLS/LS/DC-a u saborski će postupak uputiti prijedlog da se svaka vlada obveže da pri primopredaji vlasti naznači sve obveze koje prelaze u mandat nove vlade, kako bi se prestala nadmudrivanja koja je vlast odgovorna za neku ugovornu obvezu, poput sporazuma o naknadi za imovinu Folksdojčera, najavio je danas zastupnik LS-a Zlatko Kramarić.

Na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru kazao je kako se jednom za svagda moraju prestati optužbe između sadašnje i bivše vlade zbog toga tko je što potpisao i tko je preuzeo kakvu obvezu.

Kramarić smatra kako je sporazum s Austrijom "otvorio Pandorinu kutiju međusobnih optužaba - HDZ proziva koalicijsku vlast da je svojim odlukama omogućila sklapanje sporazuma, a bivša vlast odgovara da je to laž i da sadašnja vlast samo prikriva loš potez".

Zatražio je i da Ministarstvo vanjskih poslova sastavi i javnosti predoči popis svih ugovora i sporazuma koje je potpisala bivša SFRJ, i koje je preuzela Hrvatska kao njezina sljednica. Inače bi se, kako je rekao, "mogla otvoriti nova Pandorina kutija, mogu se početi javljati i novi zahtjevi za naknadama", kakve, kaže, već najavljuju američki Židovi i Talijani.

"Ne smijemo se ponašati kao da nema ugovora koje je potpisala bivša Jugoslavija", rekao je Kramarić.

Također smatra i da je nakon jučerašnjeg obraćanja premijera Ive Sanadera u Hrvatskom saboru u povodu uhićenja generala Ante Gotovine predstavnicima klubova trebalo omogućiti raspravu te, kako kaže, da "jasno poruče kako taj događaj nije opasan za demokraciju, nego da je riječ o provedbi Ustavnog zakona o suradnji s Haagom".

"To je trebala biti jasna poruka javnosti da je sud pravo mjesto na kojemu se dokazuje krivnja, da postoji presumpcija nevinosti te da treba čuvati dostojanstvo Ante Gotovine i njegove obitelji", rekao je Zlatko Kramarić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙