FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kramarić: LS će podržati državni proračun

OSIJEK,28. studenog 2005.(Hina) - Potpredsjednik Liberalne stranke (LS)i saborski zastupnik Zlatko Kramarić izjavio je danas u Osijeku da ćeLS na saborskom glasovanju poduprijeti prijedlog državnog proračuna zaiduću godinu jer su, kako drži, Osijek i ta regija nakon 15 godinadobili svoje mjesto u državnom proračunu.
OSIJEK,28. studenog 2005.(Hina) - Potpredsjednik Liberalne stranke (LS) i saborski zastupnik Zlatko Kramarić izjavio je danas u Osijeku da će LS na saborskom glasovanju poduprijeti prijedlog državnog proračuna za iduću godinu jer su, kako drži, Osijek i ta regija nakon 15 godina dobili svoje mjesto u državnom proračunu.

Na konferenciji za novinare Kramarić je ocijenio kako su elementi s kojima će Osijek biti zastupljen u državnom proračunu dio sporazuma koji je u svibnju, kao tadašnji gradonačelnik, potpisao s premijerom Ivom Sanaderom, kada je, istaknuo je, "jasno bilo rečeno kako nema razvoja grada i regije bez aktivne suradnje sa središnjom državnom vlasti i njezinim institucijama".

Ustvrdio je kako nedavni dogovor gradonačelnika Ante Đapića i premijera Ive Sanadera o potpori razvojnim projektima u Osijeku nije "ništa drugo nego sporazum koji je bio potpisan u svibnju, nešto prije lokalnih izbora".

"Proračun u detaljima nije savršen, ali treba gledati cjelinu, pa LS neće ići sa svojim amandmanima, jer treba vjerovati da ovaj proračun vodi brigu o ravnomjernijem razvoju RH", rekao je Kramarić izrazivši uvjerenje da 1,5 milijardi kuna, koliko se predviđa za različite projekte u Osijeku, "neće biti virtualno, nego da će se stvarno i pozicionirati u proračunu".

Dodao je kako su primjedbe LS-a na prijedlog proračuna neuvrštavanje projekata plinofikacije i navodnjavanja toga područja te ekonomska doktrina jer, kako ističe, proračun ne može počivati na prekomjernom uvozu i prevelikoj javnoj potrošnji.

Dodao je kako LS, bez obzira na potporu proračunu, traži promjenu takve doktrine, koja bi se ubuduće trebala temeljiti na restrukturiranju hrvatskog gospodarstva, inzistiranju na izvozu i stvaranju prepoznatljivih hrvatskih proizvodnih brandova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙