FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Klaus: EU me podsjeća na Brežnjeva

BEČ, 25. studenog 2005. (Hina/dpa) - Češki predsjednik Vaclav Klausizjavio je u četvrtak navečer, tijekom posjeta Austriji, da gaEuropska unija podsjeća na komunističko vremena.
BEČ, 25. studenog 2005. (Hina/dpa) - Češki predsjednik Vaclav Klaus izjavio je u četvrtak navečer, tijekom posjeta Austriji, da ga Europska unija podsjeća na komunističko vremena.

Klaus se na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s austrijskim kolegom Heinzom Fischerom oštro obrušio na lisabonsku agendu Europske unije.

"Terminologija koja se tamo koristi podsjeća na komunističku eru, na slogane Leonida Brežnjeva", rekao je Klaus,

Konzervativni češki predsjednik Klaus, piše dpa, ovim je riječima još jednom potvrdio reputaciju jednog od najžešćih kritičara Europske unije. Lisabonska strategija, koja bi Europsku uniju trebala učiniti jednim od najproduktivnijih gospodarstava svijeta, u sebi ne sadrži nikakve reforme i samo je "puka igra riječi", smatra Klaus.

"Ja sam poznati protivnik supranacionalizma u Europi, europske super države, europske političke unije", naglasio je češki predsjednik.

Izvorni duh "otvorenosti i liberalizacije" Europe koji postojao 30 godina pretvorio se u proteklom desetljeću u "dijeljenje naredbi odozgo", rekao je Klaus.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙