FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić otvorio radove na Histrionskom domu

ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Kazališna družina "Histrioni" uselitće se do lipnja iduće godine u svoj dom, najavio je danas zagrebačkigradonačelnik Milan Bandić, otvarajući radove u obnovi i preuređenjubivšega kina "Apola".
ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Kazališna družina "Histrioni" uselit će se do lipnja iduće godine u svoj dom, najavio je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, otvarajući radove u obnovi i preuređenju bivšega kina "Apola".

Predviđa se da će u radove koji će potrajati 180 radnih dana biti uloženo oko 22 milijuna kuna. Kazalište će se smjestiti unutar bivšeg kina "Apola" u zagrebačkoj Ilici 90.

Bandić smatra kako će se dužina radova sa šest na kraju skratiti na pet mjeseci, jer "to je samo malen dug prema onima koji su samozatajno radili 30 godina i još nikad ništa nisu tražili". Dodao je da mu je sljedeća zadaća dovršetak uređenja Krležina Gvozda.

Poduprvši Bandića u njegovim planovima, voditelj "Histriona" Zlatko Vitez istaknuo je da je Histrionski dom najljepši dar koji je ta skupina mogla dobiti za 30 godina djelovanja i 20 godina Histrionskog ljeta u Zagrebu.

Vitez naglašava da će novi prostori biti dom u pravom smislu riječi, a ne samo kazalište, jer će udomiti sve zagrebačke kazališne skupine, od diplomanata Akademije dramskih umjetnosti s ispitnim predstavama do novih naraštaja kazalištaraca.

Zgrada će zadržati svoj izvorni tlorisni oblik i veličinu. Pozornica će biti veličine 15x10 metara, a na tribinama će biti mjesta za 232 gledatelja, koji će u dvoranu ulaziti iz donjeg i gornjeg prostora, u kojem je predviđen kafić za posjetitelje. U dvorani će se rušiti balkon i izgraditi novo gledalište. Kako je krovište dotrajalo, izgradit će se novo, a u potkrovlju će biti smješteni uredi i veći višenamjenski prostor. U prizemlju i suterenu bit će dvorana za probe, garderobe, spremište za rekvizite i tehniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙