FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor sutra nastavlja o prijedlogu zakona o kazalištu

ZAGREB,30. studenog 2005.(Hina) - Hrvatski sabor sutra će nastavitivečeras započetu raspravu o prijedlogu novoga zakona o kazalištu, kadaće svoje stavove o zakonu iznijeti klubovi HDZ-a i HSS-a te 14zastupnika, koliko ih se prijavilo za pojedinačnu raspravu.
ZAGREB,30. studenog 2005.(Hina) - Hrvatski sabor sutra će nastaviti večeras započetu raspravu o prijedlogu novoga zakona o kazalištu, kada će svoje stavove o zakonu iznijeti klubovi HDZ-a i HSS-a te 14 zastupnika, koliko ih se prijavilo za pojedinačnu raspravu.

Po riječima ministra kulture Bože Biškupića, zakonom se želi stati na kraj praksi po kojoj polovica kazališta radi s gubicima, i to tako da se osnuju upravna vijeća u kazalištima koja bi nadzirala njihovo financijsko poslovanje.

Saborska oporba tome se žestoko protivi, tvrdeći da bi upravna vijeća bila tek produljena ruka politike koja bi imala odlučujući utjecaj kod izbora čelnih ljudi u kazalištu kao i kod izbora programa.

Zakon, među ostalim, predviđa obvezu osnivača kazališta (država, županija ili grad) da kod izbora intendanta ili poslovnog ravnatelja inzistira na financijskom okviru za četverogodišnji rad kazališta, dok bi osnivači izrađivali trogodišnje financijske projekcije.

Ako bi htjeli raditi i izvan matičnog kazališta, kazalištarci bi morali dobiti pismenu suglasnost intendanta ili ravnatelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙