FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisani ugovori o izgradnji sustava odvodnje Rijeka-Grobnik

RIJEKA, 9. prosinca 2005. (Hina) - Ugovori kojima počinje prva fazaostvarivanja projekta izgradnje Sustava odvodnje otpadnih voda Rijeka- Grobnik, vrijedna oko 5 milijuna eura, u sklopu šireg Projektazaštite od onečišćenja voda u priobalnom području, potpisani su danasu riječkoj gradskoj upravi.
RIJEKA, 9. prosinca 2005. (Hina) - Ugovori kojima počinje prva faza ostvarivanja projekta izgradnje Sustava odvodnje otpadnih voda Rijeka - Grobnik, vrijedna oko 5 milijuna eura, u sklopu šireg Projekta zaštite od onečišćenja voda u priobalnom području, potpisani su danas u riječkoj gradskoj upravi.

Ugovor za provedbu podprojekta "Sustav odvodnje otpadnih voda Rijeka - Grobnik" potpisali su predstavnici grada Rijeke, Hrvatskih voda "Jadranski projekt" d.o.o. i Komunalnog društva "Vodovod i kanalizacija", a ugovor o podzajmu za isti podprojekt KD "Vodovod i kanalizacija" i Hrvatske vode "Jadranski projekt".

Početak radova predviđen je za proljeće 2006.

Gradnja kanalizacijskog sustava Grobnik provodi se u sklopu Projekta zaštite od onečišćenja voda na priobalnom području, vrijednog ukupno oko 280 milijuna eura koji se financira zajmom Svjetske banke i sredstvima lokalne samouprave te u suradnji s vladinim agencijama. Prva faza projekta procjenjena je na oko 80 milijuna eura.

Cijeli projekt Grobnik stajat će 143 milijuna kuna i uvršten je u program financiranja Svjetske banke koja osigurava zajam za 50 posto ulaganja, Hrvatske vode osiguravaju 12 posto, iz državnog proračuna izdvaja se 24 posto, a jednice lokalne samouprave izdvajaju 14 posto.

Projektom Grobnik planira se izgradnja suvremenog sustava javne odvodnje otpadnih voda odnosno javne komunalne kanalizacije sa stvaranjem tehničkih uvjeta za priključenje obiteljskih, zanatskih ili javnih građevina koje sada koriste septičke jame.

Projektom će se zaštititi vodozaštitna zona izvorišta Zvir, izvorišta u Bakarskom zaljevu i vodotok Rječine.

Predviđena je izgradnja oko 80 kilometara kanalizacijske mreže s pripadajućim objektima, izgradnja hidrotehničkog tunela i spojnog kolektora na kanalizacijski sustav Rijeke.

Projektom je obuhvaćeno područje od oko 22.000 hektara, 10 naselja u Općini Čavle i 17 naselja i Općini Jelenje.

Usporedo s projektom Grobnik počet će i realizacija projekta kanalizacije Klane koji će se financirati iz cijene vode KD "Vodovod i kanalizacija".

(Hina) xhsup yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙