FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osniva se Hrvatski poslovni klub u Beogradu

ZAGREB, 18. studenog 2005. (Hina) - U Beogradu će se u ponedjeljak, 21.studenoga, održati osnivačka skupština Hrvatskog poslovnog kluba, kojiće okupljati hrvatske tvrtke koje djeluju u Srbiji i Crnoj Gori(SiCG).
ZAGREB, 18. studenog 2005. (Hina) - U Beogradu će se u ponedjeljak, 21. studenoga, održati osnivačka skupština Hrvatskog poslovnog kluba, koji će okupljati hrvatske tvrtke koje djeluju u Srbiji i Crnoj Gori (SiCG).

Cilj Kluba, čije su osnivanje potaknuli Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Hrvatsko veleposlanstvo u SiCG, je stvaranje foruma za razmjenu informacija, iskustva i ideja s posebnim naglaskom na razvoj trgovine, investicije i sveukupnu gospodarsku suradnju.

Od ukupno 80 aktivnih tvrtki koje imaju svoja predstavništva u Beogradu, do sada je podršku osnivanju Kluba dalo njih 50-tak, doznaje se iz HGK.

Hrvatska sa Srbijom i Crnom Gorom u vanjskotrgovinskoj razmjeni ostvaruje suficit. Tako je u prvih devet mjeseci ove godine hrvatski izvoz u SiCG iznosio 277 milijuna američkih dolara, što je povećanje od 46 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok je Hrvatska iz SiCG uvezla robe u vrijednosti od 188 milijuna dolara ili 25 posto više.

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙