FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatskim tvrtkama prvi certifikati Poslodavac Partner

ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Tvrtka Selectio dodijelila je danasprve certifikate Poslodavac Partner predstavnicima 11 domaćih tvrtkiiz različitih sektora, a riječ je o programu certificiranja tvrtki snajboljim procesima u upravljanju ljudskim resursima.
ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Tvrtka Selectio dodijelila je danas prve certifikate Poslodavac Partner predstavnicima 11 domaćih tvrtki iz različitih sektora, a riječ je o programu certificiranja tvrtki s najboljim procesima u upravljanju ljudskim resursima.

Certifikate su dobili tvrtke Avon kozmetika, Belupo, Carlsberg Croatia, Coca-Cola Beverages Hrvatska, Globalni poslovni servisi - IT, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Iskon Internet, Microsoft Hrvatska, Valamar hoteli i ljetovališta, VIPnet i Zagrebačka banka.

Pokretači projekta Poslodavac Partner su MojPosao i Selectio s ciljem promocije važnosti kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima u poslovnim i drugim organizacijama.

Voditeljica projekta Jasmina Sočković rekla je da je projekt provođen gotovo godinu dana. U inicijalnu skupinu je bilo uključeno 25 tvrtki, od toga 14 u domaćem, devet u stranom vlasništvu, te jedna strana i jedna domaća institucija. Dodala je da se certifikat dobivao na osnovu bodovanja kvalitete procesa u nekoliko područja kao što su zapošljavanje, edukacija i razvoj kadrova, motivacija, nagrađivanje, strategija i vodstvo, a dobitnici certifikata morali su imati barem 75 posto svih mogućih bodova.

Iako upravljanje ljudskim resursima u cjelini u Hrvatskoj još nije na razini onoga u razvijenim zemljama, uvjerili smo se da se pristupi i prakse nekih hrvatskih tvrtki na razini najboljih svjetskih praksi, rekla je Sočković.

Po njenoj će ocjeni, dobivanje ovog certifikata omogućiti tvrtkama dobitnicima prednost na tržištu rada u privlačenju najboljih radnika.

Nakon certificiranja studijske skupine koja je bila brojčano ograničena, očekuje se ulazak u proces u iduće tri godine petstotinjak tvrtki, među kojima većim dijelom manjih i srednjih, kažu u tvrtki Selectio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙