FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kongresnik Gallegly: uhićenjem Gotovine za Hrvatsku otvorena vrata NATO-a

WASHINGTON, 9. prosinca (Hina) - Američki kongresnik Elton Galleglyocijenio je u četvrtak kako je uhićenjem haškog optuženika AnteGotovine otklonjena glavna smetnja u nastojanjima Hrvatske da uđe uNATO te da su time za Hrvatsku otvorena vrata Sjevernoatlanstkogsaveza.
WASHINGTON, 9. prosinca (Hina) - Američki kongresnik Elton Gallegly ocijenio je u četvrtak kako je uhićenjem haškog optuženika Ante Gotovine otklonjena glavna smetnja u nastojanjima Hrvatske da uđe u NATO te da su time za Hrvatsku otvorena vrata Sjevernoatlanstkog saveza.

"Mislim da je nesporno da se ovim uklanja glavna prepreka koja je u dosadašnjem procesu kod mnogih, već dugo vremena, izazivala zabrinutost. Naravno, neće doći do automatskog učlanjenja, ali je slučaj (Gotovina) u zadnje vrijeme vjerojatno bio glavni kamen spoticanja", rekao je Gallegly za Glas Amerike.

Kongresnik Gallegly, predsjednik Odbora za Europu Vanjskopolitičkog odbora Zastupničkog doma Kongresa je nedavno u Zastupničkom domu sponzorirao rezoluciju koja pruža podršku brzom učlanjenju Hrvatske u NATO.

Rezoluciju je jednoglasno podržao Vanjskopolitički odbor Zastupničkog doma, a uskoro bi se trebala naći pred cijelim Domom.

Uhićenje Gotovine na španjolskim Kanarskim otocima potvrdilo je uvjeravanja vlasti u Zagrebu da traženi general nije bio na hrvatskom teritoriju, izjavio je Gallegly, republikanski član Zastupničkog doma iz Kalifornije.

"Mislim da je ovo vrlo dobar dan, jer uklanja sjenu s hrvatske vlade u očima svih onih koji su mislili da hrvatska vlada odugovlači i ne daje sve od sebe kako bi general Gotovina bio izveden pred lice pravde", kazao je.

"Uhićenje je potvrdilo da Gotovina nije bio u Hrvatskoj", rekao je Gallegly.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙