FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Condoleezza Rice čestita Hrvatskoj na uhićenju Gotovine

WASHINGTON, 9. prosinca (Hina) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice čestitala je u četvrtak Hrvatskoj na uhićenju haškogoptuženika Ante Gotovine i rekla da je Hrvatska time ojačala svojukandidaturu za euro-atlantske integracije.
WASHINGTON, 9. prosinca (Hina) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice čestitala je u četvrtak Hrvatskoj na uhićenju haškog optuženika Ante Gotovine i rekla da je Hrvatska time ojačala svoju kandidaturu za euro-atlantske integracije.

"Čestitamo hrvatskim i španjolskim vlastima na njihovim naporima koji su vodili njegovu uhićenju", rekla je Rice u pripremljenom priopćenju koje je objavio State Department.

Kazala je da je Hrvatska uhićenjem Gotovine poduzela veliki korak naprijed u rješavanju "nepravdi svoje nedavne prošlosti".

"S uspjehom svojih znatnih napora da locira Gotovinu i privede ga pravdi Hrvatska značajno ojačava svoju kandidaturu za konačnu punu euro-atlantsku integraciju", navela je Rice u priopćenju.

Sjedinjene Države pozdravljaju njegovo brzo izručenje Haškom sudu kako bi mu se sudilo za ratne zločine za koje je optužen.

Rice je navela kako uhićenje Gotovine ističe potrebu za potpunim rješavanjem svih preostalih slučajeva ratnih zločina na prostoru bivše Jugoslavije.

"Sjedinjene Države pozivaju vladu Srbije i Crne Gore i vlasti bosanskih Srba da bez odgode ispune svoje međunarodne obveze prema Haškom sudu, posebice uhićenjem i izručenjem Den Haagu Radovana Karadžića i Ratka Mladića, za koje će vrata Suda ostati uvijek otvorena", rekla je Rice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙