FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakoštane: Šok i nevjerica zbog Gotovinina uhićenja

PAKOŠTANE, 8. prosinca 2005. (Hina) - Milivoj Kurtov, načelnik OpćinePakoštane, rodnog mjesta generala Ante Gotovine, izjavio je danas daje šokiran, kao i mještani, viješću o uhićenju generala Gotovine,počasnog građanina te općine.
PAKOŠTANE, 8. prosinca 2005. (Hina) - Milivoj Kurtov, načelnik Općine Pakoštane, rodnog mjesta generala Ante Gotovine, izjavio je danas da je šokiran, kao i mještani, viješću o uhićenju generala Gotovine, počasnog građanina te općine.

"Voljeli bismo ga vidjeti. Na žalost, čini se da je naš general izgubio prvu fazu svoje bitke i da sada jedino preostaje pravna borba. Zato pozivam sve sudionike Domovinskog rata i sve ostale koji mogu pomoći obrani generala Gotovine, njegovim odvjetnicima, da pomognu", poručuje načelnik Kurtov.

Na upit hoće li Općina išta poduzeti, načelnik Kurtov je odgovorio da u ovom trenutku ne zna, ali da se bilo kakvim prosvjednim akcijama sada ne može pomoći generalu Gotovini.

U rano popodne Pakoštane kod Biograda uglavnom su prazne, a neki Pakoštanci s kojima su novinari razgovarali istaknuli su da je to uhićenje sramota za hrvatsku državu, da je general Ante Gotovina nevin. Pojedinci drže kako treba postaviti barikade na prometnicu, neki od njih i plaču, a neki ne vjeruju u istinitost te vijesti.

Kuća obitelji generala Gotovine je zatvorena.

Osim u Pakoštanima vijest o uhićenju generala Gotovine šokantno je djelovala u gotovo svim općinama i gradovima Zadarske županije. U radijskim anketama ni jedan od brojnih građana tu vijest nije pozdravio, štoviše, svi su izražavali ogorčenost. I zadarski dožupan Danijel Kotlar (HSP) izrazio je ogorčenost, rekavši da je "stravično što je uhićen zaslužni građanin, čiji je prinos Domovinskom ratu nemjerljiv".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙