FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Utemeljena uprava za reformu policije u BiH

SARAJEVO,8. prosinca 2005.(Hina) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovinedonijelo je u četvrtak odluku o uspostavi posebne uprave za provedbureforme policije koja ima zadaću do kraja rujna 2006. godine ponuditimodel nove organizacije jedinstvenih policijskih snaga.
SARAJEVO,8. prosinca 2005.(Hina) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je u četvrtak odluku o uspostavi posebne uprave za provedbu reforme policije koja ima zadaću do kraja rujna 2006. godine ponuditi model nove organizacije jedinstvenih policijskih snaga.

Reforma policije uvjet je na kojemu inzistira Europska unija kao na jednoj od temeljnih pretpostavki za uspješno dovršenje pregovora s BiH o stabilizaciji i pridruživanju.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je novinarima da će nova uprava djelovati kao privremeno tijelo pri Vijeću ministara s jednogodišnjim mandatom.

U upravi će biti 12 članova, uključujući međunarodne predstavnike.

Mektić je pojasnio da bi se odluke unutar ovog tijela u načelu trebale donositi konsenzusom no u slučajevima kada to ne bude moguće, odluke će se donositi većinom glasova.

Reforma policije u BiH privremeno je obustavljena proteklog ljeta nakon što su vlasti Republike Srpske odbile prihvatiti prijedlog za uspostavu policijskih regija koje ne bi bile sukladne postojećim entitetskim granicama.

U BiH trenutačno djeluje trinaest različitih policijskih struktura među kojima nema niti najnužnije koordinacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙