FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pregovori o SSP-u s BiH počinju 25. studenog u Sarajevu - izvori EU

BRUXELLES, 18. studenog 2005. (Hina/STA) - Europska unija će pregovoreo Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju s BiH vjerojatno početi25. studenog u Sarajevu, a prije toga konačno zeleno svjetlopregovorima bi trebali dati ministri vanjskih poslova EU na redovitommjesečnom zasjedanju u ponedjeljak u Bruxellesu, kazali su u petakizvori iz EU.
BRUXELLES, 18. studenog 2005. (Hina/STA) - Europska unija će pregovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju s BiH vjerojatno početi 25. studenog u Sarajevu, a prije toga konačno zeleno svjetlo pregovorima bi trebali dati ministri vanjskih poslova EU na redovitom mjesečnom zasjedanju u ponedjeljak u Bruxellesu, kazali su u petak izvori iz EU.

"Nadamo se da će ministri u ponedjeljak prihvatiti okvir za pregovore i tako otvoriti put njihovom početku. Njihova odluka bit će i simbolična: upravo u ponedjeljak je deseta obljetnica Daytonskog sporazuma kojim je okončan rat u BiH", kazala je u Bruxellesu glasnogovornica Europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna, Krisztina Nagy.

O točnom datumu ona nije govorila, ali je kazala "da je početak u studenom moguć".

Da će pregovori o SSP-u početi do kraja mjeseca, u četvrtak je u Sarajevu rekao i Fabrizio Barbaso, glavni ravnatelj Opće uprave za proširenje pri Europskoj komisiji.

"Ovaj proces sada teče vrlo brzo, mnogo brže od sličnih procesa u prošlosti", rekao je Barbaso novinarima nakon sastanka s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Adnanom Terzićem.

BiH će biti posljednja država zapadnog Balkana s kojom EU počinje pregovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙