FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Voditelj vladina Ureda za suradnju s ICTY-em o uhićenju Gotovine

DEN HAAG/ZAGREB,8. prosinca(Hina) - Voditelj vladinog ureda za suradnjus Haškim sudom (ICTY) Jakša Muljačić izjavio je u četvrtak da jeuhićenjem odbjeglog generala Ante Gotovine u Španjolskoj višestrukopotvrđena vjerodostojnost Hrvatske kao pravne države.
DEN HAAG/ZAGREB,8. prosinca(Hina) - Voditelj vladinog ureda za suradnju s Haškim sudom (ICTY) Jakša Muljačić izjavio je u četvrtak da je uhićenjem odbjeglog generala Ante Gotovine u Španjolskoj višestruko potvrđena vjerodostojnost Hrvatske kao pravne države.

"Vjerodostojnost Hrvatske kao pravne države sada je višestruko potvrđena, kako u odnosu na činjenicu da smo bili ustrajni do kraja gdje smo god to mogli, tako i u odnosu na napore hrvatskih nadležnih službi koje su radile na slučaju", kazao je Muljačić u telefonskom razgovoru za Hinu.

Naglasio je i kako je uhićenje Gotovine na Kanarskom otočju potvrda da su hrvatske vlasti cijelo vrijeme govorile istinu, odnosno da se bjegunac nije nalazio u Hrvatskoj.

Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte, koja je danas u Beogradu objavila vijest da je Gotovina uhićen prethodne noći, zahvalila se hrvatskim vlastima na suradnji u toj operaciji.

"Provedba Akcijskog plana za lociranje Gotovine nastavljena je punim intenzitetom i nakon početka pristupnih pregovora s EU 3. listopada i sada su vidljivi rezultati", kazao je Muljačić.

Dodao je kako očekuje da bi Gotovina već tijekom današnjeg dana trebao biti prebačen u Haag, nakon što se poslijepodne provede propisani postupak za izručenje ICTY-u pred nadležnim sudom u Madridu.

Iz Državnog odvjetništva i MUP-a kazali su za Hinu kako u ovom trenutku ništa ne mogu komentirati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙