FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RSŠ: u mjesec dana odobreno 85 kredita za međufinanciranje

ZAGREB, 8. prosinca 2005. (Hina) - Raiffeisen stambena štedionica (RSŠ)odobrila je u prvih mjesec dana primjene ukupno 85 kredita zameđufinanciranje (MFC), u ukupnoj vrijednosti većoj od 1,06 milijunaeura.
ZAGREB, 8. prosinca 2005. (Hina) - Raiffeisen stambena štedionica (RSŠ) odobrila je u prvih mjesec dana primjene ukupno 85 kredita za međufinanciranje (MFC), u ukupnoj vrijednosti većoj od 1,06 milijuna eura.

U studenom je ukupno odobreno 212 stambenih kredita, u vrijednosti 2,5 milijuna eura, pri čemu se tako na MFC odnosi 26,5 posto ukupno odobrenih kredita u jednom mjesecu.

Krediti za međufinanciranje odobravaju se odmah, bez čekanja, odnosno prije isteka minimalnog, dvogodišnjeg roka štednje. Namijenjeni su svim štedišama - postojećima i onima koji će to tek postati, a preduvjet za sklapanje ugovora o kreditu za međufinanciranje je štedni ugovor u kreditnim tarifama (brzoj odnosno funky).

Prvi MFC kredit odobren je u iznosu od 45 tisuća eura, i to u Našicama.

RSŠ je, po podacima sa zaključno 31. studenoga, samo u ovoj godini odobrio 1.920 stambenih kredita, vrijednosti gotovo 20 milijuna eura, ugovornog iznosa 30 milijuna eura.

Ukupno je RSŠ dosad odobrio 6.142 stambena kredita, ukupne vrijednosti 55,3 milijuna eura, ugovornog iznosa 80 milijuna eura, za rješavanje stambenih potreba, po čemu je i dalje lider na tržištu, izjavio je predsjednik Uprave Hans Christian Vallant.

Kredit za MFC se ugovora na razdoblje od 3 do 60 mjeseci, otplata je kroz jednake mjesečne anuitete tokom cijelog trajanja kredita, pri čemu je moguće ugovoriti i vrijeme počeka otplate. Kamatna se stopa kreće, obzirom na iznos vlastite ušteđevine (10-30 posto), od 3,99 do 4,99 posto godišnje za stare, dok za nove štediše iznosi od 4,49 posto do 6,49 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙