FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saslušana majka umrle šestomjesečne vinkovačke bebe

VUKOVAR,7. prosinca 2005.(Hina) - Majka šestomjesečne vinkovačkedjevojčice koja je zbog pothlađenosti krajem studenoga umrla u kući, učetvrti Zagrebački blok, Marijana Posavac, privedena je večerasistražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru, Slavku Teofiloviću, tenakon saslušanja puštena kući, potvrdio je županijski državniodvjetnik u Vukovaru Božidar Piljić.
VUKOVAR,7. prosinca 2005.(Hina) - Majka šestomjesečne vinkovačke djevojčice koja je zbog pothlađenosti krajem studenoga umrla u kući, u četvrti Zagrebački blok, Marijana Posavac, privedena je večeras istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru, Slavku Teofiloviću, te nakon saslušanja puštena kući, potvrdio je županijski državni odvjetnik u Vukovaru Božidar Piljić.

Marijana Posavac večeras je privedena u Županijski sud u Vukovaru nakon što su je jutros djelatnici vukovarsko-srijemske policije lišili slobode zbog sumnji da je zapuštanjem kćeri prouzročila njezinu smrt.

Prema riječima županijskog državnog odvjetnika Božidara Piljića , spis sa večerašnjeg saslušanja Marijane Posavac pred istražnim sucem, bit će upućen Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

Ono će procijeniti hoće li - na temelju do sada prikupljenih saznanja i dokaza - pokrenuti kazneni postupak protiv Marije Posavac ili će zatražiti pribavljanje daljnjih dokaza.

Vukovarsko-srijemska policija danas je priopćila kako se u slučaju Marijane Posavac kriminalistička obrada i dalje nastavlja s ciljem utvrđivanja moguće odgovornosti i drugih osoba ili službi za smrt šestomjesečne vinkovačke djevojčice.

Nakon natpisa u medijima o smrti šestomjesečne bebe, povjerenstvo Ministarstvo zdravstva obavilo je početkom prosinca nadzor nad Centrom za socijalnu skrb u Vinkovcima te utvrdilo propuste u radu Centra jer nije pravodobno proveo obiteljsko-pravnu zaštitu u obitelji Marijane Posavac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙