FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mehlis: istraga o Haririjevoj smrti mogla trajati "mjesecima pa i godinama"

ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Glavni UN-ov istražitelj smrtibivšega libanonskoga premijera Rafika Haririja Dethlev Mehlis u utorakje rekao da bi istraga mogla "trajati mjesecima pa i godinama", prenioje dpa.
ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Glavni UN-ov istražitelj smrti bivšega libanonskoga premijera Rafika Haririja Dethlev Mehlis u utorak je rekao da bi istraga mogla "trajati mjesecima pa i godinama", prenio je dpa.

"Ipak, tek smo na početku, tek dobivamo sliku sa sirijske strane", rekao je Mehlis za New York Times iz svojeg ureda u Bejrutu. "Ništa ne mogu predviđati. Najprije moramo obaviti razgovore", dodao je.

Mehlis je izvješće o istrazi podnio u listopadu, a u njemu je kao krivce za Haririjevu smrt naveo pripadnike i libanonske i sirijske sigurnosne službe. Očekuje se da će novo izvješće podnijeti prije završetka njegovoga sedmomjesečnoga mandata koji završava 15. prosinca.

UN-ovo ispitivanje visokih sirijskih dužnosnika o Haririjevu ubojstvu nastavit će se u srijedu u Beču, prenosi agencija France Presse pozivajući se na diplomatske izvore u austrijskom glavnom gradu.

"Ispitivanje će se nastaviti sutra u uredima UN-a", kazao je diplomat koji je tražio da ostane neimenovan. Saslušanje je počelo u velikoj tajnosti u ponedjeljak u Beču.

Na prvim saslušanjima međunarodno istražno povjerenstvo UN-a ispitivalo je Rustoma Ghazalea, bivšeg šefa obavještajnih službi sirijske ekspedicije u Libanonu, i jednog od njegovih pomoćnika Jameha Jameha, kazao je veleposlanik Sirije u Austriji Safwan Ghanem.

Ta su se dva svjedoka odmah nakon saslušanja vratila u Damask.

U srijedu će svjedočiti direktor odjela za Palestinu sirijskih obavještajnih službi Abdelkarim Abbas i šef odjela za komunikacije i prisluškivanja Zaher Youssef.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙