FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: konferencija za izgradnju mira

VUKOVAR, 7. prosinca 2005.(Hina) - Uz sudjelovanje stotinjakpredstavnika mirovnih nevladinih udruga iz Hrvatske u vukovarskomhotelu "Lav" danas je počela I. nacionalna konferencija za izgradnjumira, domaćin koje je udruga Vukovarski institut za mirovnaistraživanja i obrazovanje (VIMIO).
VUKOVAR, 7. prosinca 2005.(Hina) - Uz sudjelovanje stotinjak predstavnika mirovnih nevladinih udruga iz Hrvatske u vukovarskom hotelu "Lav" danas je počela I. nacionalna konferencija za izgradnju mira, domaćin koje je udruga Vukovarski institut za mirovna istraživanja i obrazovanje (VIMIO).

Konferenciju je otvorio gradonačelnik Tomislav Šota, izrazivši zadovoljstvo što je upravo Vukovar izabran za domaćina 1. nacionalne konferencije za izgradnju mira.

Po riječima predsjednice VIMIO-a Gordane Bujišić skup je plod dvogodišnjeg rada udruga civilnog društva u suradnji s lokalnim samoupravama Belog Manastira, Vukovara, Osijeka, Knina, Drniša i Karlovca s ciljem promicanja izgradnje mira u Hrvatskoj.

Ciljevi skupa su promocija, stvaranje partnerstva te dovršetak i prihvaćanje plana provedbe Platforme za izgradnju mira u Hrvatskoj, rekla je Bujišić. Po njezinim riječima Platforma je okosnica djelovanja mirovnih aktivista u Hrvatskoj u sljedećih pet do deset godina te prilika da se u izgradnji mira nevladinim udrugama priključe i drugi sudionici javnog života u Hrvatskoj: akademska zajednica, sindikati, javne ustanove, poslovni svijet, političke stranke i mediji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙