FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat: građani se mogu pouzdati u policiju

ZAGREB, 7. prosinca 2005. (Hina) - Nezavisni sindikat djelatnika MUP-aocijenio je danas da jučerašnja policijska akcija u kojoj su ubijenadvojica pljačkaša pošte u Zagrebu pokazuje da se građani mogu pouzdatiu policiju.
ZAGREB, 7. prosinca 2005. (Hina) - Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a ocijenio je danas da jučerašnja policijska akcija u kojoj su ubijena dvojica pljačkaša pošte u Zagrebu pokazuje da se građani mogu pouzdati u policiju.

Spomenuti događaj jasno pokazuje građanima da se mogu pouzdati jer policija radi, ima znanja i hrabrosti zaštititi život i imovinu svakog od njih, stoji u priopćenju sindikata.

Sindikalci podupiru policajce koji su jučer u potjeri ubili dvojicu pljačkaša a istodobno žele brz oporavak policajcu kojega su pljačkaši ranili u ruku.

"Nismo za to da policija ubija ljude jer mora štititi živote, ali u ovakvim situacijama policajci nemaju izbora", ističe sindikat koji smatra da bi se broj razbojstava smanjio kada bi se počinitelje sankcioniralo visokim kaznama od osam do 12 godina zatvora.

Podsjećaju da su dvojica ubijenih pljačkaša pošte recidivisti koji su prijavljeni za više desetina kaznenih djela za koje nema pravomoćnih presuda.

"Obzirom da nisu na izdržavanju zatvorske kazne, znači li to da su ih policajci lažno ili bez dokaza prijavili", pitaju se sindikalci upozoravajući kako je krajnje vrijeme da se tijela progona ujedine te osiguraju brzo procesuiranje počinitelja i strogo kažnjavanje.

Dvojica razbojnika jučer poslijepodne su u Novom Zagrebu opljačkali poštu te u bijegu zapucali na policajce, ranivši jednog od njih. Policajci su uzvratili i obojicu ubili.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙