FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: počelo suđenje za ubojstvo supruge

SISAK, 28. studenog 2005. (Hina) - Na Županijskom sudu u Sisku, kojimpredsjeda sutkinja Snježana Markoci, danas je počelo suđenjeumirovljenom policajcu Vlastimiru Kihaliću (37) iz Petrinje, optuženomda je 21. ožujka ove godine u Petrinji hicima iz pištolja ubio supruguŽeljku (39) i njezine prijateljice Vesnu Mokrović (40) i Nadu Kušan(39).
SISAK, 28. studenog 2005. (Hina) - Na Županijskom sudu u Sisku, kojim predsjeda sutkinja Snježana Markoci, danas je počelo suđenje umirovljenom policajcu Vlastimiru Kihaliću (37) iz Petrinje, optuženom da je 21. ožujka ove godine u Petrinji hicima iz pištolja ubio suprugu Željku (39) i njezine prijateljice Vesnu Mokrović (40) i Nadu Kušan (39).

Po riječima županijskog državnog odvjetnika Stipe Vrdoljaka, Kihalić je počinio kažnjivo djelo teškog ubojstva iz bezobzirne osvete i drugih osobito niskih pobuda. Kihalić je suprugu Željku, majku njihovo dvoje malodobne djece, ubio mučen ljubomorom jer se, zbog zlostavljanja u braku, htjela od njega rastati, rekao je Vrdoljak. Dodao je kako je njezine dvije prijateljice ubio zbog potpore koju su joj davale u toj namjeri.

Iznio je da je Kihalić ubio Željku Kihalić, Vesnu Mokrović i Nadu Kušan s po dva hica ispaljena iz pištolja marke TT, promjera 7,62 mm, koji je legalno posjedovao.

Kihalić, koji se u istrazi branio šutnjom, pred sudskim je vijećem izjavio "da se ne osjeća krivim". "Puno sam razmišljao, analizirao, imam nekakve probleme i zbunjujuće osjećaje, osjećam da nešto nije u redu", rekao je, a obranu će iznijeti u svom završnom iskazu.

Nakon iskaza Ivana Kušana, supruga ubijene Nade Kušan, optuženi Kihalić je rekao kako "mu je žao tih ljudi, te djece, da mu je svega žao". Najavio je da će u svojoj obrani reći pravu istinu o svemu.

Kao svjedoci danas su saslušani Ivan Kušan, suprug ubijene Nade Kušan, Mile i Jelena Marinković, kći i suprug ubijene Vesne Mokrović, te očevici ubojstava - Ivančica Milošević, Kristina Odobašić i Josip Štimac.

Suđenje se nastavlja sutra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙