FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kirin: Policajci postupili zakonito i u samoobrani

ZAGREB, 7. prosinca 2005. (Hina) - Policajci koji su jučer uzagrebačkom naselju Sveta Klara ustrijelili dvojicu razbojnikapostupili su zakonito i u samoobrani, ustvrdio je ministar unutarnjihposlova Ivica Kirin prilikom posjeta ranjenom policajcu SlavenuPranjiću u zagrebačkoj Traumatološkoj klinici.
ZAGREB, 7. prosinca 2005. (Hina) - Policajci koji su jučer u zagrebačkom naselju Sveta Klara ustrijelili dvojicu razbojnika postupili su zakonito i u samoobrani, ustvrdio je ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin prilikom posjeta ranjenom policajcu Slavenu Pranjiću u zagrebačkoj Traumatološkoj klinici.

"Što se tiče MUP-a policajci su štitili vlastiti život od onih koji su ga pokušali ugroziti i za nas je taj slučaj završen", kazao je Kirin, izrazivši ipak žaljenje što je u akciji uhićenja došlo do "gubitka ljudskih života", odnosno ubojstva dvojice razbojnika.

Naglasio je kako jučerašnjim postupanjem policija ne želi davati nikakve poruke javnosti. "Nitko nije mogao znati da će razbojnici otvoriti vatru i raniti jednog od naših djelatnika. Policajci su postupili onako kako bi svatko postupio u samoobrani", kazao je Kirin. Dodao je kako moguće poruke javnosti MUP može dati jedino kroz "izmjene zakona i radeći svoj posao na terenu".

"Policijske postrojbe i dalje će ispunjavati svoje zadaće na prostoru cijele države i kriminal pokušati svesti na najmanju moguću mjeru", kazao je.

Rekao je da se policajac Slaven Pranjić, kojega su razbojnici ranili u ruku, uspješno oporavlja te da će nakon oporavka ponovno biti sposoban za službu.

Zamjenik ravnatelja i kirurg Traumatološke klinike Ante Muljačić kazao je da se Pranjić nakon operacije nadlaktične kosti brzo oporavlja te da ništa ne ukazuje na mogućnost pogoršanja.

Obračun koji je okončan ranjavanjem policajca i smrću dvojice pljačkaša dogodio se jučer poslijepodne u Svetoj Klari, nakon potjere za dvojicom pljačkaša koji su nešto prije 16 sati opljačkali poštu u obližnjem naselju Botinec.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙