FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljska: afera sa tajnim zatvorima je unutarnje pitanje SAD

VARŠAVA, 7. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Informacije o tajnim zatvorimCIA-e u Poljskoj koje u svojim izvješćima spominje američkatelevizijska mreže ABC služe za interne političke borbe u SAD-u,istakao je u srijedu poljski ministar obrane, Jerzy Szmajdinski.
VARŠAVA, 7. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Informacije o tajnim zatvorim CIA-e u Poljskoj koje u svojim izvješćima spominje američka televizijska mreže ABC služe za interne političke borbe u SAD-u, istakao je u srijedu poljski ministar obrane, Jerzy Szmajdinski.

"Oni koji se prije tri godine nisu usudili protestirati protiv politike Georgea Busha prema Iraku, napadaju ga danas, kada je većina javnog mnijenja protiv takve politike, izjavio je Smajdzinski za nacionalni poljski radio.

ABC navodi kako su SAD zatvorile dva tajna zatvora u Rumunjskoj i Poljskoj nakon što je prošlog mjeseca njihovo postojanje otkriveno javnosti. Svi osumnjičeni za terorizam koji su se u tim zatvorima nalazili odmah su evakuirani iz Europe.

Navodeći kao izvor središnju obaveštajnu agenciju, ABC tvrdi kako je 11 zatvorenika koji su se nalazili u Poljskoj, pod sumnjom da su važni članovi terorističke sklupine Al Qaida Ossame Bin Ladena, preseljeni u tajni zatvor CIA-e u Sahari.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙