FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ubijena dvojica pljačkaša pošte

ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - U potjeri za dvojicom pljačkašapošte policija je u utorak poslijepodne u Svetoj Klari u Zagrebu ubilaoba razbojnika, a u pucnjavi je ranjen policajac.
ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - U potjeri za dvojicom pljačkaša pošte policija je u utorak poslijepodne u Svetoj Klari u Zagrebu ubila oba razbojnika, a u pucnjavi je ranjen policajac.

Prema policijskim informacijama maskirani i naoružani razbojnici su nešto prije 16 sati opljačkali poštu u naselju Botinec i pobjegli automobilom. Kod zatvorenog pružnog prijelaza u Mrkšinoj ulici u Svetoj Klari, gdje ih je sustigla policijska ophodnja, došlo je do pucnjave. Razbojnici su prvi počeli pucati iz automatskog oružja, a policija je uzvratila paljbom iz pištolja. Jedan od razbojnika odmah je ubijen, a drugi je teško ranjen, no podlegao je ozljedama nakon što je prešao pružni prijelaz.

U obračunu je teško ranjen i jedan policajac. S prostrijelnom ranom ruke prevezen je u bolnicu i izvan je životne opasnosti.

Dvojica razbojnika su bila naoružana kraćim automatskim puškama, najvjerojatnije škorpionima ili uzijima, a policija je na njih pucala iz pištolja, kazao je glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Policija nije željela otkriti koliko je njihovih pripadnika lovilo razbojnike, no doznaje se da su na mjestu događaja osim temeljne i interventne bili i članovi specijalne policije.

Nisu se mogle doznati niti druge pojedinosti, a nagađa se da se ovaj slučaj može povezati s nedavnom pljačkom Fine u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu, kada su ubijena dva zaštitara.

Zbog tog i niza drugih razbojstava koja su se u posljednje vrijeme dogodila u Zagrebu policija je najavila pojačan nadzor najčešćih meta razbojnika - novčarskih ustanova. Prema policijskim statistikama u studenom ove godine zabilježeno je 101 razbojstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙