FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: svečana sjednica Gradskog vijeća

OSIJEK,2. prosinca 2005.(Hina) - Svečanom sjednicom Gradskog vijeća uOsijeku je danas proslavljen Dan grada, 2. prosinca, kojim seobilježava datum ujedinjenja triju gradskih područja 1786. godine.
OSIJEK,2. prosinca 2005.(Hina) - Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Osijeku je danas proslavljen Dan grada, 2. prosinca, kojim se obilježava datum ujedinjenja triju gradskih područja 1786. godine.

Osvrćući se na funkcioniranje grada nakon lokalnih izbora, gradonačelnik Anto Đapić ustvrdio je da je gradska vlast u tom razdoblju ostvarila sve što je namjeravala "zahvaljujući dobroj pripremljenosti i jasnoj viziji razvoja Osijeka", te da je temeljna strategija "osigurati ravnomjeran razvoj svih dijelova Osijeka".

Istaknuo je kako je koalicijska gradska vlast (Nezavisna lista Branimira Glavaš i HSP) proteklih šest mjeseci "radila pod neviđenim opterećenjem medijske i političke kampanje o Osijeku kao gradu slučaju", ali je unatoč tomu završila niz započetih projekata.

Nedavni dogovor s predsjednikom Vlade Ivom Sanaderom o aktivnijem sudjelovanju središnje državne vlasti u nizu razvojnih projekata, s oko 1,5 milijardi kuna, ulijeva dodatni optimizam glede rješavanja gradskih infrastrukturnih, komunalnih i gospodarskih problema, kazao je Đapić.

Na svečanoj sjednici uručena su gradska priznanja zaslužnim ustanovama i pojedincima. Odlukom Gradskog vijeća nagrada "Grb grada Osijeka" za životno djelo dodijeljena je dugogodišnjoj dramskoj, opernoj i operetnoj glumici osječkoga HNK Giti Šerman Kopljar, ali će joj biti uručena naknadno.

Pozdravne brzojave Gradskom vijeću i Poglavarstvu, uz ostale, uputili su predsjednik Vlade Ivo Sanader te gradonačelnici drugih hrvatskih gradova.

Na upit novinara o nedolasku pozvanih najviših državnih dužnosnika i predstavnika izraelskog grada Loda, s kojima je nedavno potpisao pismo namjere o uspostavi suradnje, Đapić je kazao kako je dobio usmene isprike iz Ureda predsjednika RH i predsjednika Hrvatskog sabora, dok su se, kako tvrdi, predstavnici grada Loda, zbog kratkoće vremena, usmeno ispričali i odgodili dolazak.

Predsjednik Gradskog vijeća Branimir Glavaš kazao je da Premijer ni prošle godine nije bio na svečanoj sjednici, pa ga ne iznenađuje što nije došao i ove godine.

Na novinarski upit smatra li da brzojav premijera Sanadera znači moguću promjenu Vladine politike prema gradskoj i županijskoj vlasti, Glavaš je izjavio da je riječ o ustaljenoj diplomatsko-političkoj praksi te da u tome ne vidi ništa neobično jer je takav brzojav stigao i prošle godine, kada je u gradu funkcionirala druga vlast.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙