FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bilanca Partner banke u 2005. milijardu kuna

ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Bilanca Partner banke, jedne odmanjih banaka na hrvatskom tržištu koja je ostala u potpunom domaćemvlasništvu, povećana je u prvih deset ovogodišnjih mjeseci 32 posto uodnosu na isto lanjsko razdoblje i do kraja godine će dosegnuti iznosod milijardu kuna, istaknula je danas predsjednica Uprave Banke MarijaŠola.
ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Bilanca Partner banke, jedne od manjih banaka na hrvatskom tržištu koja je ostala u potpunom domaćem vlasništvu, povećana je u prvih deset ovogodišnjih mjeseci 32 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje i do kraja godine će dosegnuti iznos od milijardu kuna, istaknula je danas predsjednica Uprave Banke Marija Šola.

Na isteku listopada bilanca je iznosila 972 milijuna kuna.

U prvih deset mjeseci Partner banka je ostvarila dobit od 17,6 milijuna kuna, uz respektabilnu stopu adekvatnosti kapitala od 17,5 posto.

Po službenim podacima HNB-a, kako ističe Šola, Partner banka d.d. je na kraju trećeg ovogodišnjeg kvartala od 34 hrvatske banke po visini kapitala bila na 19. mjestu, veličini aktive na 17. mjestu, a po iznosu ostvarene dobiti čak na 14. mjestu.

Pri tom je udio Partner banke u ukupnom bankarskom tržištu porastao s 0,35 posto na početku godine na 0,39 posto na isteku devetomjesečnog razdoblja.

Stanje dnevnih žiralnih sredstava ukupno 2.400 pravnih osoba kretalo se između 150 i 210 milijuna kuna, pri čemu se oko polovina ukupnog prometa obavljala isključivo u Banci, a 10 posto komitenata, posebno onih većih, koristi i Internet usluge, pa se na taj način obavlja već 24 posto vrijednosti ukupnog platnog prometa, iznijela je Šola na susretu s novinarima..

Ukupni devizni platni promet u dosadašnjem dijelu godine bio je veći od dvije milijarde eura, što je 23 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

U planovima za iduću godine Banka namjerava ostati banka univerzalnog usmjerenja s udjelom od najmanje 0,5 posto u ukupnom hrvatskom bankarskom tržištu.

Posebna pozornost posvetit će se razvoju poslovanja sa stanovništvom, iako pružanje usluga malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima i dalje ostaje osnova poslovne i razvojne politike Banke.

U idućoj godini očekuje se 22 postotni rast pa bi poslovna 2006. trebala završiti s bilancom većom od 1,2 milijarde kuna, uz ostvarenje neto dobiti od oko 17 milijuna kuna, kazala je Šola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙