FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VABA: štediše bivše Primus banke mogu do svoje štednje

VARAŽDIN/ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) -VABA banka, koja je krajemsrpnja preuzela imovinu i obveze Primus banke, opetovala je danas dasve štediše, neovisno o tome jesu li imali iznose štednje veće odosigurane svote, te neovisno radi li se o građanima, poduzećima iliobrtnicima, svoju štednju mogu normalno naplatiti od VABA banke.
VARAŽDIN/ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) -VABA banka, koja je krajem srpnja preuzela imovinu i obveze Primus banke, opetovala je danas da sve štediše, neovisno o tome jesu li imali iznose štednje veće od osigurane svote, te neovisno radi li se o građanima, poduzećima ili obrtnicima, svoju štednju mogu normalno naplatiti od VABA banke.

Svima se normalno isplaćuju njihova potraživanja, kaže se u priopćenju VABA banke dodajući da više od 70 posto štediša bivše Primus banke zadržava štednju u VABA banci, dok manje od 30 posto podiže svoj novac.

Iz VABA-e banke naglašavaju da je prilikom preuzimanja imovina Primus banke iznosila 142,5 milijuna kuna, a obveze prema vjerovnicima 169,1 milijuna kuna. Također, preuzeti su i štedni ulazi koji nisu bili osigurani, kao i depoziti žiro računa i oročeni depoziti poduzeća i obrtnika.

Zagrebačka policija kazneno je prijavila bivšu predsjednicu Uprave i još jednu članicu Uprave Primus banke te direktora tvrtke koju je banka osnovala, zbog sumnje da su zlouporabama u poslovanju, štetnim ugovorima i krivotvorenjem isprava banku oštetili za više od 1,5 milijuna kuna.

Odlukom Hrvatske narodne banke Primus banci je u prosincu prošle godine dozvola za rad oduzeta zbog nepravilnosti i nezakonitosti u poslovanju, i istodobno pokrenuta prisilna likvidacije.

VABA banka nastala je na temeljima posrnule Brodsko-Posavske banke (BPB), a istodobno s promjenom imena i sjedište je izmješteno u Varaždin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙