FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks: Vlada razmišlja o povratku na 0,5 promila

ZAGREB, 7. studenoga 2005.(Hina) - Vlada razmišlja o mogućnostiukidanja odredbe o nula promila alkohola u krvi vozača i povratku na0,5 promila, "otkrio" je danas predsjednik Hrvatskoga sabora VladimirŠeks na Hrvatskom radiju.
ZAGREB, 7. studenoga 2005.(Hina) - Vlada razmišlja o mogućnosti ukidanja odredbe o nula promila alkohola u krvi vozača i povratku na 0,5 promila, "otkrio" je danas predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks na Hrvatskom radiju.

Vožnja pod utjecajem alkohola do 0,5 promila ne bi se smatrala zasebnim prekršajem sve dok vozač ne izazove težak prometni prekršaj, objasnio je Šeks.

Najavio je da će četiri zakonska prijedloga za ukinuće odredaba o nula promila, koja su već mjesecima u saborskoj proceduri, čekati dok Vlada ne utvrdi vezu između pada broja smrtnih slučajeva na cestama i nulte tolerancije na alkohol.

Upitan kako se država kani zaštititi od rasprodaje vrijedna zemljišta strancima, Šeks je kazao kako se razmišlja i o uvođenju prava prvokupa za državu u slučaju prodaje otoka i priobalja.

Najavio je da će Hrvatski sabor na novoj sjednici glasovati o istupu Hrvatske iz projekta Družbe Adrije, jer je mjerodavno povjerenstvo procijenilo da je taj projekt opasan za okoliš.

Odbio je prozivke zastupnika Branimira Glavaša, Vladimira Šišljagića i Ivana Drmića da im Sabor izbjegava isplatiti naknade za politički rad koje im pripadaju kao nezavisnim zastupnicima. Problem je u tome, kaže Šeks, što trojica zastupnika, unatoč višekratnim zahtjevima, nisu Ministarstvu financija dostavili broj svoga žiro-računa, pa im nije moglo isplatiti pola milijuna kuna koje im pripadaju ove godine. Budući da su to sada učinili, naknada će im biti isplaćena idući tjedan, najavio je Šeks.

Ponovio je da nagodba Ivice Rajića s Haaškim tužiteljstvom neće utjecati na saborsku Deklaraciju o Domovinskom ratu, da Hrvatska nije počinila agresiju na BiH, a da je u rat u toj državi bila umiješana samo na temelju Splitskog sporazuma Tuđman - Izetbegović.

Na pitanja slušatelja predsjednik Sabora je odgovorio da ni njemu nije jasno zašto Haaško tužiteljstvo nije samo istražilo i optužilo vojni vrh SFRJ koji je planirao i organizirao agresiju na Hrvatsku.

Hrvatski sudovi i odvjetništva pokrenuli su postupke i istrage i brojni iz vojnog vrha su optuženi i osuđeni, no postavlja se pitanje zašto to nije učinilo i Haaško tužiteljstvo, rekao je Šeks.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙