FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks o ometanju mobitela u sabornici

VARAŽDINSKE TOPLICE, 12. studenoga 2005. (Hina) -
VARAŽDINSKE TOPLICE, 12. studenoga 2005. (Hina) -

Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks ustvrdio je danas da se nije dogodio nikakav propust glede postavljanja uređaja za ometanje signala mobitela u sabornici i vjeruje kako će se idućih dana pokazati da je to bilo u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima.

"Javnost će o svemu biti obaviještena idućih dana", izjavio je Šeks, komentirajući reakcije na postavljanje tog uređaja, novinarima koji prate dvodnevnu HDZ-ovu klauzuru u Varaždinskim Toplicama.

Upitan hoće li i dalje biti spriječena uporaba mobitela u sabornici, Šeks je odgovorio da će u Hrvatskome saboru biti kao i u svim europskim parlamentima, u mnogim javnim ustanovama u nas i inozemstvu te u sakralnim objektima, kazalištima i koncertnim dvoranama.

Na upit je li ipak trebao tražiti dopuštenje Agencije za telekomunikacije za postavljanje takva uređaja, Šeks je odgovorio kako misli da nije.

Uređaj za ometanje mobitela koji je prošloga tjedna postavio Hrvatski sabor, kako piše današnji "Večernji list", posve je ilegalan. Navodi kako tu opremu Sabor nije mogao legalno uvesti niti mu je to odobrila hrvatska Agencija za telekomunikacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙