FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks najavio razgovor s čelnicima stranaka

ZAGREB, 27. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskoga saboraVladimir Šeks najavio je da će u ponedjeljak razgovarati spredsjednicima nekoliko čelnika parlamentarnih stranaka i sazvatisjednicu saborskog Predsjedništva u povodu neprimjerenog govora naSaboru u petak.
ZAGREB, 27. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks najavio je da će u ponedjeljak razgovarati s predsjednicima nekoliko čelnika parlamentarnih stranaka i sazvati sjednicu saborskog Predsjedništva u povodu neprimjerenog govora na Saboru u petak.

Predsjednik Sabora rekao je to odgovarajući na pitanje novinara nakon svečane akademije Družbe "Braća hrvatskog zmaja". Na pitanja o rješenju verbalnih svađa i prepirki u Saboru te o tome hoće li se uvesti novčane kazne za neodgovorne zastupnike koji se često međusobno vrijeđaju Predsjednik Sabora je odgovorio kako se to ne rješava novčanim kaznama.

"Sutra ću imati razgovore s nekoliko čelnika parlamentarnih stranaka i sazvat ću sjednicu Predsjedništva tijekom sutrašnjega dana i nastojati riješiti ono što se nikakvim propisom, zakonom i pravilnikom riješiti ne može, nego samo dobrom voljom i civiliziranim ponašanjem", rekao je Šeks, dodajući kako se nikakvim normama ne može civilizirati pojedince; oni će svoju ocjenu dobivati svakodnevno na javnoj sceni, na budućim izborima.

SDP je u petak zatražio da se početkom tjedna sastane saborsko Predsjedništvo i reagira na, kako ističu, govor mržnje i netolerancije u Saboru prema njihovim zastupnicima te da će o toj reakciji ovisiti njihovo daljnje ponašanje u parlamentu. Govorom mržnje ocijenili su istup nezavisnih zastupnika Ive Lončara i Slavena Letice, koji su u raspravi o Kaznenom zakonu propitivali treba li bivšeg premijera (Račana) proglasiti veleizdajnikom jer je parafirao međudržavni sporazum kojim je, kažu, Sloveniji kanio darovati dio hrvatskog teritorija.

Vladimir Šeks, odgovarajući na pitanje novinara što bi poručio HSS-ovcima koji su u subotu na Glavnom odboru stranke ustvrdili kako HDZ-ovci potiču raskol te stranke, rekao je: "Stara priča za raskol, crv raskola je u njima samima."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙