FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krivotvorenim karticama "ispeglali" 22 milijuna kuna

SPLIT,9. studenoga 2005.(Hina) - Odjel organiziranog kriminaliteta PUsplitsko-dalmatinske otkrio je i priveo troje počinitelja za koje jekriminalističkom obradom utvrđeno da su od lipnja do kolovoza ovegodine krivotvorenim karticama "ispeglali" gotovo 22 milijuna kuna.
SPLIT,9. studenoga 2005.(Hina) - Odjel organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske otkrio je i priveo troje počinitelja za koje je kriminalističkom obradom utvrđeno da su od lipnja do kolovoza ove godine krivotvorenim karticama "ispeglali" gotovo 22 milijuna kuna.

Kriminalističkom je obradom utvrđeno da je 26-godišnjak iskopirao veći broj kreditnih kartica različitih banaka uz pomoć uređaja koji mu je dao 22-godišnjak. Krivotvorene kartice koristili su zatim tri mjeseca u Splitu, Veloj Luci i Zagrebu počinivši štetu od 21.970.000 kuna.

Osim njih dvojice, otkriveno je da je najmanje dvije kartice koristila i 42-godišnjakinja iz Splita. U njezinu je stanu pronađeno više mobitela, skupih parfema, veća količina zlata i drugih dragocjenosti kupljenih tim karticama.

Protiv njih troje podnesene su kaznene prijave zbog krivotvorenja isprava i prijevare.

Privedeni su istražnom sucu Županijskog suda u Splitu koji je nakon saslušanja pritvor odredio 22-godišnjaku, dok su 26-godišnjak i 41-godišnjakinja pušteni da se brane sa slobode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙