FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: policija uhvatila maloljetne provalnike

SISAK, 9. studenoga 2005. (Hina) - Petrinjska policija dovršila jekriminalističku obradu nad četiri maloljetnika i dvoje punoljetnika,osumnjičenih za osam provala i teških krađa u listopadu i studenomeove godine, u kojima je počinjena šteta od više desetaka tisuća kuna,priopćila je danas Policijska uprava sisačko-moslavačka.
SISAK, 9. studenoga 2005. (Hina) - Petrinjska policija dovršila je kriminalističku obradu nad četiri maloljetnika i dvoje punoljetnika, osumnjičenih za osam provala i teških krađa u listopadu i studenome ove godine, u kojima je počinjena šteta od više desetaka tisuća kuna, priopćila je danas Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Načelnik Ureda načelnika PU sisačko-moslavačke Zvonko Smernić izvijestio je da je policija noćas dobila dojavu o provali u trgovinu "Net Com Centar" s kompjutorskom opremom u Petrinji. Policijska ophodnja u blizini je zatekla dvojicu maloljetnika, u dobi od 14 i 17 godina, te ih je uhitila zbog sumnje da su pokušali provaliti u trgovinu. Kriminalističkom obradom potvrđeno je da su pokušali to učiniti zajedno s još dvojicom mladića, u dobi od 20 i 21 godinu.

Oni su pomoću metalne poluge pokušali provaliti ulazna vrata, a kako su vidjeli da ih je uočio nepoznati građanin, pobjegli su, a alat odbacili. Dvojica punoljetnika, koji su uspjeli pobjeći s mjesta provale, krenuli su prema Dugom Selu, gdje ih je uhitila policija te su priznali počinjenje tog kažnjivog djela.

Utvrđeno je da su dvojica maloljetnika ranije počinila i tešku krađu provaljivanjem u trgovinu kompjuterske opreme "Proxima" iz koje su otuđili veću količinu informatičke opreme i računalnih komponenti, više CD-R i DVD-R, tri DVD playera te nekoliko kompleta zvučnika, nakon čega su ukradenu robu što podijelili, što zadržali.

Smernić je također priopćio da je policija provela kriminalističku obradu nad još dvojicom maloljetnika koji su osumnjičeni da su u Petrinji počinili više provala i teških krađa, a iz kioska i sa štandova na tržnici krali su uglavnom čokolade i majice. Protiv obojice maloljetnika, kako je izjavio Smernić, podneseno je posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙