FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Crni četvrtak" u Zagreb

ZAGREB, 25. studenog 2005. (Hina) - Niz tragičnih događaja u kojima supoginule tri osobe, među kojima i devetogodišnji dječak, eksplozijaplina u kojoj je teško ranjena jedna starica, pljačke sportskihkladionica te dvije policijske potjere obilježile su jučerašnji dan uZagrebu.
ZAGREB, 25. studenog 2005. (Hina) - Niz tragičnih događaja u kojima su poginule tri osobe, među kojima i devetogodišnji dječak, eksplozija plina u kojoj je teško ranjena jedna starica, pljačke sportskih kladionica te dvije policijske potjere obilježile su jučerašnji dan u Zagrebu.

Crni dan na zagrebačkim cestama počeo je prometnom nesrećom u kojoj je poginuo devetogodišnji Dorian Sikavica na kojega je oko 13 sati blizu bolnice Sveti Duh automobilom naletila 38-godišnja vozačica. Dječak se vraćao iz škole i cestu pretrčavao na mjestu gdje nije bilo pješačkog prijelaza. Protiv vozačice je najavljena kaznena prijava.

Kasno poslijepodne u Dubravi je poginuo 53-godišnji pješak na kojega je naletio vlak dok je prelazio prugu izvan pješačkog prijelaza, dok se u mjestu Gornja Drenova kraj Svetog Ivana Zeline u potoku, 150 metara od svoje kuće, utopio 84-godišnjak. Njega je jutros pronašla supruga njegovog sina.

Humsku ulicu na Trešnjevci jučer poslijepodne potresla je snažna eksplozija plina u kojoj je teško ranjena 82-godišnjakinja. Starica je zadobila opekline po cijelom tijelu, a više stanova u novouseljenoj trokatnici je oštećeno, kao i šest automobila parkiranih pokraj zgrade. Očevid još uvijek traje, pa uzrok eksplozije još nije poznat.

Trešnjevka je sinoć bila i poprište policijske potjere za "opel vectrom" koja je ispred zgrade RTL Televizije naletjela i teško ozlijedila montažera te televizijske kuće. Sve je počelo kada je policijska ophodnja uočila neregistrirani "opel". Uz upaljena rotacijska svjetla i stop palicu policajci su pokušali zaustaviti vozača, no umjesto da stane on je ubrzao te je na pješačkom prijelazu naletio na 25-godišnjeg djelatnika RTL-a koji je zadobio dvostruki prijelom potkoljenične kosti. Ni tada se vozač "opela" nije zaustavio, no, ubrzo je naišao na kolonu vozila, pa je morao usporiti. Tada mu se približio policijski "golf" u koji je na kraju bjegunac naletio bočnom stranom automobila. Policajci su potom uz primjenu sile svladali trojicu mladića koja su im od ranije poznata po zloporabi droga.

Noćas iza ponoći dogodila se još jedna policijska potjera. Naime, 39-godišnji vozač "audija" nije se zaustavio nakon prometnog prekršaja kod Zelene tržnice, pa je ophodnja krenula za njim te mu je ubrzo uspjela zapriječiti put. Vozač je policajcu prvo dao dokumente, ali ga je prilikom alkotestiranja šakom udari u trbuh i počeo ga vrijeđati, pa su policajci bili prisiljeni silom svladati i vezati agresivnog vozača.

Isto se dogodilo i 37-godišnjaku koji je iza ponoći u Velikoj Gorici, s 2,36 promila alkohola u krvi vrijeđao i omalovažavao policajce. S lisicama na rukama doveden je u policijsku postaju, a potom je zbog psihičke rastrojenosti prevezen u Psihijatrijsku bolnicu Sveti Ivan.

Policiji je jučer, pak, uspio pobjeći par iz "golfa III", zadarskih oznaka. Dvojica policajaca su oko podneva na Botićevom trg prišli parkiranom automobilu kako bi legitimirali osobe u njemu. Vozač je dao svoje dokumente te izašao, dok je suvozačica ostala unutra i zaključala vrata. Potom je sjela na mjesto vozača i krenula unatrag, gdje se nalazio policajac, a nakon toga naprijed prema drugom policajcu. Obojica su se uspjela izmaknuti, no žena im je pobjegla, kao i njezin partner koji je iskoristio situaciju.

Zagrebačke sportske kladionice ni jučer nisu bile pošteđene razbojstava. Opljačkano je po nekoliko tisuća kuna iz tri kladionice, dvije na Trešnjevci i jednu u Susedgradu, a na meti je bila i poslovnica Hrvatske lutrije, također na Trešnjevci. Sve pljačke počinili su maskirani razbojnici naoružani pištoljima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙