FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježena 14. godišnjica progonostva i stradanja Anutovčana

grobnice u Antunovcu mještani tog sela nadomak Osijekaobilježili su danas 14. godišnjicu progonstva i stradanja.
Antunovac,5. prosinca(Hina) - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred glavnoga križa na mjesnome groblju i ispred spomen-obilježja masovne grobnice u Antunovcu mještani tog sela nadomak Osijeka obilježili su danas 14. godišnjicu progonstva i stradanja.

U obrani Antunovca poginulo je 35 hrvatskih branitelja i civila, a petero se ljudi još vodi kao nestali, rekao je načelnik antunovečke općine Ivan Anušić. Dodao je kako današnji dan nikada neće zaboraviti nijedan Antunovčanin jer su nakon opsade nadmoćne JNA i paravojnih postrojba svi morali napustiti svoja ognjišta, a među njima i 60 hrvatskih branitelja koji su im odolijevali sve do kasno poslijepodne. "Sva jugoarmada poslije pada Vukovara prebacila se nadomak Osijeka, gdje je, uz ostala sela, Antunovac bio prva crta bojišta i obrane grada", rekao je.

U Antunovcu danas živi 3600 stanovnika, a prije rata u njemu je živjelo 4500 stanovnika. Obnova uništenih kuća je završena, a izgrađen je i najveći dio infrastrukture, rekao je načelnik Anušić. Posebno važnim ocijenio je buduću izgradnju poduzetničke zone koja će Antunovčanima otvoriti nova radna mjesta te riješiti nezaposlenost, koja je sada, "kao i u cijeloj Hrvatskoj, najveći problem".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙