FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba u povodu 14. obljetnice vukovarske tragedije

ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Izložba "Sjećanje na Vukovar",priređena u prigodi obilježavanja 14. obljetnice pada Vukovara,svečano je danas otvorena na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu.
ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Izložba "Sjećanje na Vukovar", priređena u prigodi obilježavanja 14. obljetnice pada Vukovara, svečano je danas otvorena na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu.

Izložbu većinom ratnih fotografija iz fundusa vukovarskoga Gradskog muzeja otvorio je ministar obrane Berislav Rončević, a među nazočnima su bili mnogi javni i politički djelatnici, djelatni i umirovljeni generali Hrvatske vojske i drugi gosti.

Rončević je rekao da je Autobusni kolodvor možda neobično mjesto za izložbu, ali da njime svaki dan prođe i do deset tisuća ljudi te da će svi moći vidjeti izložbu koja će biti otvorena još deset dana.

Skup je pozdravio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, naglasivši da će sutra na obljetnicu sloma obrane grada Vukovara iz Zagreba otputovati u devet autobusa branitelji i drugi Zagrepčani koji će se pridružiti svečanosti u Vukovaru.

Dodao je da je Zagreb potpomogao i obnovu hangara na Ovčari kako se to mjesto ne bi zaboravilo.

Inače, među posjetiteljima su bili i umirovljeni generali i visoki časnici Hrvatske vojske te haaški optuženici, poput generala Slobodana Praljka i Tihomira Blaškića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙