FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: obljetnica Linđa

DUBROVNIK, 3. prosinca 2005. (Hina) - Koncertom, svečanom sjednicom uKazalištu Marina Držića te dodjelom priznanja i zahvalnica za uspješnusuradnju pojedincima i organizacijama, folklorni ansambl Linđoproslavio je u danas svoju 40. obljetnicu.
DUBROVNIK, 3. prosinca 2005. (Hina) - Koncertom, svečanom sjednicom u Kazalištu Marina Držića te dodjelom priznanja i zahvalnica za uspješnu suradnju pojedincima i organizacijama, folklorni ansambl Linđo proslavio je u danas svoju 40. obljetnicu.

Prvi javni nastup imao je 27. listopada 1965. godine u restoranu "Jadran" u Dubrovniku.

Folklorni ansambl Linđo njeguje narodnu baštinu kroz nošnje, ples i pjesmu, a za promicanje ugleda i imena Dubrovnika i Hrvatske diljem svijeta dobitnik je mnogih nagrada i priznanja na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Kroz Linđo je u 40 godina prošlo oko tri tisuće članova, ansambl je išao na 200-tinjak turneja, održao je te 3500 koncerata u zemlji i inozemstvu i imao je 260 nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Na koncertima je bilo oko dva milijuna ljudi.

U prigodi 40. rođendana Linđa na čelu s ravnateljem Mirsadom Omerčahićom, članovi su posebice zahvalili dugogodišnjem koreografu, učitelju i osnivaču Sulejmanu Muratoviću, kojem je, uz člana Džordža Bega, dodijeljena i zahvalnica za 40 godina sudjelovanja u folklornom ansamblu Linđu.

U ime grada Dubrovnika, na izvanrednim rezultatima u njegovanju kulturne baštine zahvalio je dubrovački dogradonačelnik Pero Vićan.

U sklopu proslave održana je i prigodna revija "Tradicijsko i novo" u organizaciji Posudionice i radionice narodnih nošnji iz Zagreba.

Prikazani su najljepši primjerci hrvatskoga tradicijskog ruha te moda inspirirana njime.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙