FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Laslovčani obilježili 14. obljetnicu stradanja

LASLOVO, 24. studenog 2005. (Hina) - Polaganjem vijenaca i paljenjemsvijeća ispred spomenika stradalnicima u Parku hrvatskih branitelja uLaslovu te na laslovskom groblju i grobljima u Osijeku i ČepinskimMartincima danas su Laslovčani obilježili 14. obljetnicu stradanja iprogonstva.
LASLOVO, 24. studenog 2005. (Hina) - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomenika stradalnicima u Parku hrvatskih branitelja u Laslovu te na laslovskom groblju i grobljima u Osijeku i Čepinskim Martincima danas su Laslovčani obilježili 14. obljetnicu stradanja i progonstva.

U obrani Laslova poginula su 44 hrvatska branitelja i civila, a deset se osoba, među kojima su četiri branitelja i šest civila, još vode kao nestale, rekao je predsjednik Mjesnog odbora Laslova Zvonko Kralj. Istaknuo je kako se Laslovo branilo 152 dana te da su "najteži dani bili nakon pada Vukovara kad su se cijela jugoarmada i srpske paravojne formacije 'preselile' na bojišnicu prema Osijeku".

Na današnji dan hrvatski branitelji i civili morali su se povući pred nadmoćnim neprijateljem, a šest civila koji se vode kao nestali ostali su u Laslovu "i danas ne znamo ni gdje im je grob", kazao je Kralj.

U Laslovu je prije Domovinskog rata živjelo 1300 mještana, pretežito Madžara, a danas 1100. Obnova kuća je završena i svih 457 bilo su najvećeg stupnja oštećenosti, kazao je Kralj. Izrazio je zadovoljstvo nedavnim završetkom dviju cesta u selu dugih 1300 metara te izgradnjom nogostupa koje je u tijeku.

Istaknuo je da je nezaposlenost najveći problem, jer ne radi čak 80 posto mještana.

"Teško je i zbog cijene prijevoza jer, primjerice, učenička karta do Osijeka stoji 360, a radnička 530 kuna, što mnoge obitelji ne mogu platiti", upozorio je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙