FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završeno zasjedanje UNIDO-a

BEČ, 2. prosinca 2005. (Hina) - Usvajanjem niza rezolucija u petak jeu Austria centru u Beču završeno petodnevno zasjedanje Glavnekonferencije Organizacije UN za industrijski razvitak UNIDO-a koja jebila obilježena završetkom osmogodišnjeg mandata dosadašnjeg glavnogdirektora Carlosa Magarinosa iz Argentine.
BEČ, 2. prosinca 2005. (Hina) - Usvajanjem niza rezolucija u petak je u Austria centru u Beču završeno petodnevno zasjedanje Glavne konferencije Organizacije UN za industrijski razvitak UNIDO-a koja je bila obilježena završetkom osmogodišnjeg mandata dosadašnjeg glavnog direktora Carlosa Magarinosa iz Argentine.

Magarinos je u tijeku dva mandata reformirao organizaciju, uspostavio financijsku stabilnost i osigurao njezin ugled i identitet u sustavu UN-a.

Novoimenovani glavni direktor UNIDO-a Kandeh Yumkella iz Siera Leone, šesti je po redu u 40-godišnjem djelovanju UNIDO-a, predstavio je program rada naglasivši da će većina aktivnosti biti usmjerena na ostvarivanje obveza Milenijske deklaracije i razvojnih ciljeva, posebno u afričkim zemljama, u smanjenju siromaštva, modernizaciji industrije, osiguranju energije itd.

Konferencija je usvojila niz odluka, smjernice za rad u sljedećem dvogodišnjem razdoblju kao i stratešku dugoročnu viziju rada UNIDO-a od 2005.-2015.

UNIDO će se posebno usredotočiti na tri područja rada: smanjenje i iskorjenjivanje siromaštva, izgradnja trgovinskih kapaciteta te pitanja vezanim za okoliš i energiju.

Republika Hrvatska vrlo dobro surađuje s UNIDO-om. U tijeku je provedba dva projekta: društveno odgovorno poslovanje i promocija proizvodnje bio-dizela.

Također RH se nedavno uključila u regionalni projekt tehnološkog predviđanja razvoja prehrambene industrije. Predviđen proračun za projekt iznosi 1,3 milijuna eura a financirat će ga Europska komisija. Uz Hrvatsku, u projekt su uključene Češka, Slovačka, Mađarska, Rumunjska i Bugarska.

U radu skupa sudjelovalo je oko 800 sudionika iz 181 države. Među njima i hrvatsko izaslanstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙