FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BEČ: Počela konferencija UNIDO-a

BEČ: Počela konferencija UNIDO-aBEČ, 28. studenog 2005. (Hina) - Glavna konferencija Organizacije UN-aza industrijski razvitak (UNIDO) počela je u ponedjeljak u AustrijaCentru u Beču 11. zasjedanje na kojem sudjeluje oko 800 sudionika iz171 države članice, među njima i Hrvatske.
BEČ, 28. studenog 2005. (Hina) - Glavna konferencija Organizacije UN-a za industrijski razvitak (UNIDO) počela je u ponedjeljak u Austrija Centru u Beču 11. zasjedanje na kojem sudjeluje oko 800 sudionika iz 171 države članice, među njima i Hrvatske.

Otvarajući konferenciju, austrijski predsjednik Hainz Fischer naglasio je da će početkom 2006. godine UNIDO obilježiti 40 godina svojeg uspješnog djelovanja. Pozdravio je napore koje UNIDO postiže u zemljama u razvoju i gospodarstvima u tranziciji sukladno provedbi Milenijske deklaracije usvojene na Summitu 2000. godine u New Yorku o iskorjenjivanju siromaštva, razvitku industrije, uvođenju čišće tehnologije i proizvodnje te razvitku novih tehnologija, obnovljenih energija i energetske učinkovitosti. Također je rekao da je Austrija sedma država donatorica UNIDO-a.

Glavni direktor UNIDO-a Carlos Magarinos je govoreći o dosadašnjem radu istaknuo uspješnost prestrukturiranja UNIDO-a i među ostalim naveo da su usluge tehničke pomoći zemljama u razvoju i nerazvijenima, posebice afričkim, porasle za 60 posto.

Hrvatska je 1992. godine postala članicom UNIDO-a i s tom organizacijom ostvarila je niz programa i projekata što je potvrda vrlo dobre suradnje UNIDO-a i Hrvatske, izjavila je načelnica u hrvatskom Ministarstvu gospodarstva zadužena za suradnju RH s UNID-om Ivana Hale. Od dogovorena tri projekta dva su od kraja 2003. u tijeku provedbe, jedan se odnosi na proizvodnju biodizela a drugi na jačanje kooperativne društvene odgovornosti kod malih i srednjih tvrtki, rekla je Hale. Također je napomenula da će Hrvatska biti uključena u novi regionalni projekt na području tehnološkog predviđanja razvoja prehrambene industrije. Predviđen proračun za projekt iznosi 1,3 milijuna eura a financirat će ga Europska komisija. Uz Hrvatsku u projekt su uključene Češka, Slovačka, Mađarska, Rumunjska i Bugarska.

Glavna konferencija te specijalizirane organizacije u sklopu Ujedinjenih naroda održava se svake druge godine. Ove godine u sklopu konferencije održat će se i forum o industrijskom razvitku, kao i niz okruglih stolova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙