FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Greenspan će se oprostiti od kolega na sastanku G7 u Londonu

LONDON, 2. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Ministri financija iznajbogatijih zemalja svijeta skupine G7 okupit će se u petak i subotuna sastanku u Londonu kako bi razgovarali o svjetskom gospodarstvu ioprostili se od Alana Greenspana koji odlazi u mirovinu nakon gotovo20 godina obnašanja dužnosti čelnika američke središnje banke.
LONDON, 2. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Ministri financija iz najbogatijih zemalja svijeta skupine G7 okupit će se u petak i subotu na sastanku u Londonu kako bi razgovarali o svjetskom gospodarstvu i oprostili se od Alana Greenspana koji odlazi u mirovinu nakon gotovo 20 godina obnašanja dužnosti čelnika američke središnje banke.

Greenspan, 79-godišnjak, trebao bi održati govor o neravnotežama u svjetskom gospodarstvu, jednom od ključnih problema koje će pokušati riješiti ministri financija i čelnici središnjih bankara skupine sedam najbogatijih zemalja svijeta (G7) na sastanku ovoga vikenda u Londonu.

Očekuje se da će se razgovori skupine G7 usredotočiti na rizike po uzlet gospodarstva zbog neravnoteža kao što su prekomjerna likvidnost, život Sjedinjenih Država na kredit, inertnost Europe i umjetno održavanje valuta azijskih država niskima radi poticanja izvoza, što se prije svega odnosi na Kinu.

Što se tiče valutnih tečajeva općenito, skupina G7 vjerojatno neće učiniti nikakve značajnije promjene u odnosu na svoja tradicionalna priopćenja, kazali su dužnosnici pred sastanak u Londonu.

Na razgovorima će sudjelovati ministri financija i čelnici središnjih banaka iz SAD-a, Japana, Njemačke, Francuske, Italije, Kanade i zemlje domaćina Britanije a priključit će im se i pozvane kolege iz Kine, Indije, Brazila i Južnoafričke Republike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙