FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oskvrnut katolički križ na brdu Hum kod Mostara

MOSTAR, , 4. studenog 2005. (Hina) - Veliki križ na brdu Hum kodMostara, koji je na tom mjestu postavljen u povodu proslave 2000.godine od rođenja Isusa Krista, oskvrnuli su nepoznati počinitelji,priopćio je u petak Biskupski ordinarijat Mostarsko-duvanjskebiskupije.
MOSTAR, , 4. studenog 2005. (Hina) - Veliki križ na brdu Hum kod Mostara, koji je na tom mjestu postavljen u povodu proslave 2000. godine od rođenja Isusa Krista, oskvrnuli su nepoznati počinitelji, priopćio je u petak Biskupski ordinarijat Mostarsko-duvanjske biskupije.

Križ je visok 33 metra, a vidljiv je i noću jer ga obasjava šest posebnih reflektora koji su, prema priopćenju, razbijeni kamenjem. Biskupski ordinarijat izražava žaljenje što se taj incident dogodio nakon Dušnog dana, kada su katolički vjernici išli na grobove svojih pokojnika.

"Isto nas tako boli što se to dogodilo na kraju mjeseca ramazana, u noći muslimanskoga blagdana Bajrama", navodi se u priopćenju Biskupskog ordinarijata u Mostaru i ističe kako su napadom na križ na brdu Hum napadnuti svi kršćani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙