FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 2. prosinca 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 2. prosinca 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES - Jednostavnom ceremonijom nova zvijezda u čast Oscarom nagrađenog glumca Gregory Pecka vraćena je u četvrtak na holivudsku Stazu slavnih, zamijenivši tako onu koja je nedavno ukradena. Holivudski počasni gradonačelnik Johnny Grant otkrio je novu zvijezdu uz riječi: "Dame i gospodo, ponosno objavljujemo povratak Gregory Pecka na holivudsku Stazu slavnih". Nepoznati počinitelj prije nekoliko je dana ukrao zvijezdu Gregorya Pecka s holivudske Staze slavnih, gdje se nalazila više od četiri desetljeća. To je već četvrta ukradena zvijezda otkad je napravljena Staza slavnih 1960. godine.

LONDON - Broj Britanaca koji plaćaju za seks udvostručio se u proteklih deset godina, pokazuje istraživanje, koje je proveo londonski Imperial College. Godine 1990. seksualne usluge je plaćalo 5,6 posto muškaraca, a 2000. godine 9 posto muškaraca u Velikoj Britaniji priznalo je da je imalo "komercijalni seks". Razlog ovog velikog povećanja je vjerojatno sve veći broj razvoda braka u Velikoj Britaniji kao i sve veći broj muškaraca koji nikada nisu ni stupili u brak.

Istraživanje, koje je provedeno 1990. i 2000. godine, obuhvatilo je 11.000 odraslih Britanaca.

MOSKVA - Ruska frizerka u četvrtak je pobijedila na prvom ruskom izboru za miss među ženama zaraženim virusom HIV-a, te je okrunjena za Miss Positive na natjecanju ljepote organiziranom kako bi otklonilo stigmu oboljenja AIDS-om u Rusiji. Svetlana Izambajeva, stara 24 godina, titulu je osvojila na Svjetski dan borbe protiv AIDS-a, a natjecanje je organizirao časopis Shagi namijenjen HIV-pozitivnim čitateljima. Rusija ima najveći broj oboljelih od AIDS-a i HIV pozitivnih osoba u Europi. Službene statistike kažu da 330.000 Rusa ima HIV virus, no stručnjaci UN-a drže da stvarna brojka dostiže milijun osoba.

MOSKVA - Oko 2,5 tone mamutskih kljova prodano je na jednoj aukciji u Rusiji za 43.000 dolara, izvijestili su dužnosnici Sibirske turističke zajednice, istaknuvši kako su za njih posebno zainteresirani kolekcionari iz Kine i Japana. Cijena kilograma vrhunskih mamutskih kljova je 210 dolara, a najveća među prodanim kljovama na posljednjoj aukciji bila je duga 2,75 metara, rekao je glasnogovornik glavnoga grada Jakutske Republike, gdje se svake godine iskopa oko 15 tona mamutskih kljova. Aukcije mamutovih kljova u Jakutsku održavaju se od 1838. a sljedeća je aukcija predviđena u ožujku 2006.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙