FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 11. studenog 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 11. studenog 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

TORONTO - Kanadski pljačkaš banaka, poznat po tome što ljubazno ostavlja na šalteru upozorenje da se radi o pljački, orobio je 29 banaka u četiri mjeseca, objavila je u četvrtak policija. Neidentificirani muškarac glavni je osumnjičenik za dvije pljačke banaka u Torontu u srijedu i još 27 banaka opljačkanih u tom području od kolovoza. Policija ne želi otkriti koliko je novca "bandit s porukom" dosad opljačkao. Kanadska udruga banaka ponudila je 10.000 kanadskih dolara za bilo kakvu informaciju koja bi dovela do njegova uhićenja.

LONDON - Najnoviji zrakoplov tipa Boeing, 777-200 LR Worldliner, potukao je u četvrtak svjetski rekord u najduljem komercijalnom letu bez slijetanja, preletjevši udaljenost od Hong Konga do Londona preko Tihog oceana (20.100 kilometara), doznaje se od proizvođača zrakoplova. Zrakoplov koji je prevozio 35 putnika sletio je u zračnu luku Heathrow na zapadu Londona oko 13.15 sati po srednjoeuropskom vremenu, ili nepuna 23 sata pošto je dan prije poletio iz Hong Konga. Worldliner je opremljen dodatnim spremnicima za gorivo, a prvi primjerak zrakoplova 777-200 LR Worldliner treba 2006. kupiti tvrtka Pakistan International Airlines čiji su predstavnici bili u zrakoplovu koji je potukao svjetski rekord.

LONDON - Nekadašnji član Beatlesa Paul McCartney izvest će svoje pjesme koje će biti izravno emitirane u svemir - samo za dvojicu astronauta koji kruže oko Zemlje. Odsvirat će pjesmu Beatlesa Good Day Sunshine i svoju noviju pjesmu English Tea NASA-inu astronautu Billu Arthuru i ruskome kozmonautu Valeriju Tokarevu koji se nalaze petstotinjak kilometara iznad Zemlje u Međunarodnoj svemirskoj postaji. McCartney će pjevati u subotu u Anaheimu u Kaliforniji, a prenosit će ga NASA-ina televizija. Na zamisao je došao kad je saznao da je posadu broda Discoveryja u kolovozu budila pjesma Good Day Sunshine koju su im puštali sa Zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙