FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zajednica Srba Hrvatske i BiH nezadovoljna položajem izbjeglih

BEOGRAD,1. prosinca 2005.(Hina) - Položaj Srba u Bosni i Hercegovini iHrvatskoj neprihvatljiv je, a glavni problemi s kojima se suočavajupovratnici u Hrvatsku su nesigurnost, diskriminacija, vraćanje iobnova imovine, kazali su u četvrtak u Beogradu predstavnici ZajedniceSrba Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
BEOGRAD,1. prosinca 2005.(Hina) - Položaj Srba u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj neprihvatljiv je, a glavni problemi s kojima se suočavaju povratnici u Hrvatsku su nesigurnost, diskriminacija, vraćanje i obnova imovine, kazali su u četvrtak u Beogradu predstavnici Zajednice Srba Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Vlasti u Hrvatskoj i BiH, ali i u Srbiji, ne čine dovoljno da se ta situacija popravi, kazao je predsjednik Predsjedništva te udruge Branislav Švonja na konferenciji za novinare, dodajući da su i hrvatska Vlada i predsjednik Stjepan Mesić u više navrata pozivali izbjegle Srbe na povratak, ali se "u praksi činilo sve da se to ne ostvari".

"Nedavni incidenti u Hrvatskoj, među kojima i napad na 71-godišnjeg srpskog povratnika u Benkovcu, nisu slučajni", kazao je Švonja, dodajući da je cilj takvih napada zastrašivanje Srba i sprječavanje povratka većeg broja izbjeglih.

Član Predsjedništva udruge Nikola Vuković izjavio je da se u Hrvatsku vratilo manje od 15 posto izbjeglih Srba, njih 58 tisuća a da hrvatske vlasti taj broj povećavaju na 120 tisuća.

Rečeno je također da hrvatske vlasti umanjuju broj od 2605 nestalih Srba u razdoblju od 1991. do 1995. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙