FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šef španjolske oporbe lakše ozlijeđen u padu helikoptera

MADRID, 1. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Šef španjolske oporbeMariano Rajoy zadobio je u četvrtak samo manje ozljede u dramatičnompadu helikoptera kod mjesta Mostolesa.
MADRID, 1. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Šef španjolske oporbe Mariano Rajoy zadobio je u četvrtak samo manje ozljede u dramatičnom padu helikoptera kod mjesta Mostolesa.

Rajoy (50), čelnik konzervativne Narodne stranke, u nesreći je samo slomio prst i pomoć mu je pružena u lokalnoj bolnici u blizini Madrida, izjavio je jedan bolnički dužnosnik.

Čelnik madridskog gradskog vijeća i također član narodnjaka, Esperanza Aguirre se također nalazio u helikopteru no nije ozlijeđen. "Mogli smo poginuti. Moramo zahvaliti Bogu", rekao je Aguirre za državni radio.

Izaslanstvo koje je vodio Rajoy posjetila je policijsku postaju u Mostolesu, a zatim helikopterom trebala obići šire područje.

Televizijska postaja CNN prikazala je dramatične snimke polijetanja helikoptera sa sredine arene za koridu i njegov kružni let usmjeren prema vanjskim zidovima arene. Helikopter je zatim potonuo pet metara prema zemlji, srušivši se izvan zidova arene.

U sljedećem kadru prikazan je Rajoy kako uzbuđen ali nasmijan izlazi iz helikoptera. Policija tvrdi kako razlog nesreće s helikopterom još nije poznat.

Bivši španjolski premijerJose Maria Aznar je 2003. godine Rajoyja izabrao za svog političkog nasljednika, no premijerom je postao Jose Luis Rodriguez Zapatero nakon što su njegovi socijalisti pobijedili Narodnu stranku na izborima koji su se održali 11. ožujka 2004. godine, tri dana nakon terorističkog napada na Madrid u kojem je poginula 191 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙