FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska istražuje tajne letove CIA-e preko svog područja

MADRID, 17. studenog 2005. (Hina/dpa) - Španjolski dužnosniciopovrgnuli su u četvrtak izvješća da su zrakoplovi kojima je CIAnavodno prevozila islamske teroriste u više navrata sletjeli na GranCanariu i druge španjolske otoke, dok španjolsko pravosuđe nastavljaistragu o tim navodima.
MADRID, 17. studenog 2005. (Hina/dpa) - Španjolski dužnosnici opovrgnuli su u četvrtak izvješća da su zrakoplovi kojima je CIA navodno prevozila islamske teroriste u više navrata sletjeli na Gran Canariu i druge španjolske otoke, dok španjolsko pravosuđe nastavlja istragu o tim navodima.

Pravosuđe istražuje deset slučajeva u kojima su zrakoplovi u razdoblju od siječnja 2004. do siječnja 2005. godine zastali na Majorci, no dnevni list El Pais tvrdi da su zrakoplovi sa zatvorenicima znali sletjeti i na Tenerife i Ibizu.

Prema istom izvoru, piloti su prije slijetanja svoje letove radio vezom opisali kao "zatvorske operacije". El Pais piše da je CIA navodne islamske teroriste prebacivala zrakoplovima Boeing 737 i Gulfstream.

Jedan je letio iz Maroka prema Washingtonu, a drugi iz Pakistana za Washington. Na španjolske su otoke sletjeli zbog opskrbe gorivom, tvrdi El Pais.

Španjolska vlada je u srijedu priopćila da je od SAD-a zatražila informacije o spomenutim sumnjivim letovima čim su o tome počeli kružiti napisi. Washington je odgovorio da nema nikakvih saznanja da su se teroristi prevozili zrakoplovima preko Španjolske. Američki veleposlanik u Španjolskoj je kazao da se SAD nije ogriješio o španjolske zakone.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙