FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska: Uhićeno 10 osoba osumnjičenih za terorističke aktivnosti

MADRID, 23. studenog 2005. (Hina/AFP) - Deset osoba za koje seopravdano sumnja da su htjele osnovati španjolsku ćeliju potporejednoj alžirskoj islamističkoj skupini bliskoj al-Qaidi, uhićeno je usrijedu na jugu i jugoistoku zemlje, izvijestio je u srijedušpanjolski ministar unutarnjih poslova Jose Antonio Alonso.
MADRID, 23. studenog 2005. (Hina/AFP) - Deset osoba za koje se opravdano sumnja da su htjele osnovati španjolsku ćeliju potpore jednoj alžirskoj islamističkoj skupini bliskoj al-Qaidi, uhićeno je u srijedu na jugu i jugoistoku zemlje, izvijestio je u srijedu španjolski ministar unutarnjih poslova Jose Antonio Alonso.

Pripadnici civilne garde koji su proveli uhićenja, istražuju "veze" pripadnika razbijene ćelije s osobama alžirskog podrijetla koje su živjele u nekoliko europskih zemalja - Njemačkoj, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Belgiji i Danskoj, izvijestilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

U pokrajini Alicante uhićeno je sedam sumnjivih osoba, dvije su uhićene u Granadi i jedna u Murciji. Policija je izvijestila da su osumjičeni "pripremali osnivanje ćelije koja bi bila zadužena za financiranje i logističku potporu alžirskoj skupini povezanoj s al-Qaidom", stoji u priopćenju ministarstva unutarnjih poslova. Među predviđenim aktivnostima bila je i "trgovina drogom te falsificiranje kreditnih kartica", rekao je Alonso.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙