FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska liga traži da se Messiju zabrani igranje za Barcelonu u prvenstvu

MADRID, 14. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Španjolska nogometna liga(LFP) zatražila je od Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) da ukinesvoju odluku prema kojoj je mladom napadaču Barcelone, ArgentincuLionelu Messiju dodijeljeno španjolsko državljanstvo kako bi mogaoigrati u tamošnjem prvenstvu.
MADRID, 14. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Španjolska nogometna liga (LFP) zatražila je od Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) da ukine svoju odluku prema kojoj je mladom napadaču Barcelone, Argentincu Lionelu Messiju dodijeljeno španjolsko državljanstvo kako bi mogao igrati u tamošnjem prvenstvu.

LFP u svom zahtjevu, koji je uslijedio nakon žalbi Deportiva i Alavesa, navodi kako je Messi dobio španjolsko državljanstvo nakon 31. kolovoza, odnosno datuma do kojega je bio otvoren prijelazni rok.

Ukoliko će RFEF ignorirati ovaj zahtjev, LFP prijeti tužbom španjolskom sportskom sudu (CDS).

Prema pravilima RFEF-a svaki prvoligaški klub u svom sastavu smije imati samo trojicu igrača izvan Europske unije, a u Barceloni su to Kamerunac Samuel Eto'o, Meksikanac Rafael Marquez i Brazilac Ronaldinho.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙