FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska princeza studirat će na vojnim akademijama

ZAGREB/MADRID, 2. studenog 2005. (Hina) - Novorođena španjolskaprinceza Leonor, druga u redu nasljeđivanja španjolskog prijestoljanakon svoga oca, princa od Asturiasa, pohađat će vojne akademijekopnenih, pomorskih i zrakoplovnih snaga, što je propisana obuka zabuduću vladaricu, piše u srijedu španjolski dnevnik list ABC.
ZAGREB/MADRID, 2. studenog 2005. (Hina) - Novorođena španjolska princeza Leonor, druga u redu nasljeđivanja španjolskog prijestolja nakon svoga oca, princa od Asturiasa, pohađat će vojne akademije kopnenih, pomorskih i zrakoplovnih snaga, što je propisana obuka za buduću vladaricu, piše u srijedu španjolski dnevnik list ABC.

Princeza Leonor, rođena u ponedjeljak, morat će pohađati vojne akademije po uzoru na svoga oca Felipea i svoga djeda, aktualnog kralja Juana Carlosa, što je nužno jer će, prema Ustavu, kao buduća španjolska kraljica biti i zapovjednica oružanih snaga.

Kako pojašnjava dnevni list ABC to ipak ne znači da će princeza morati završiti sve vojne studije, ali će morati temeljito upoznati svijrz vojske i njezinih vrijednosti kakve su poslušnost i žrtvovanje.

List donosi i tekst o mogućoj reformi španjolskog ustava jer je prvorođeno dijete prijestolonasljednika Filipa ženskg roda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙