FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Zaposlenice gradskog ureda osumnjičene za zlouporabe

ZAGREB, 11. studenog 2005. (Hina) - Policija je prijavila djelatnicunekadašnjeg zagrebačkog Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove injenu nadređenu zbog sumnje da su rješavajući zahtjev za povrat zgradeu Maksimirskoj ulici slovenskom državljaninu omogućili da državniproračun ošteti za više od 417 tisuća kuna.
ZAGREB, 11. studenog 2005. (Hina) - Policija je prijavila djelatnicu nekadašnjeg zagrebačkog Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i njenu nadređenu zbog sumnje da su rješavajući zahtjev za povrat zgrade u Maksimirskoj ulici slovenskom državljaninu omogućili da državni proračun ošteti za više od 417 tisuća kuna.

Slovenac je 1997. zatražio povrat oduzete nekretnine, predočivši krivotvorenu domovnicu, a kako djelatnica ali ni njena šefica nisu provjerile vjerodostojnost dokumenta policija ih tereti za zloporabu položaja i ovlasti na štetu državnog proračuna.

Policija nije otkrila identitet prijavljenih niti je navela jesu li osumnjičene još uvijek zaposlene u zagrebačkom Gradskom poglavarstvu. Objavljeno je samo da je riječ o 65-godišnjoj savjetnici za imovinsko-pravne poslove i 57-godišnjoj šefici Odsjeka za upravno-pravne poslove.

Slovenac koji je zatražio povrat imovine umro je mjesec dana nakon podnošenja zahtjeva, a zastupao ga je 68-godišnji Zagrepčanin.

Policija tvrdi da je u zahtjevu bila priložena preslika domovnice koja je glasila na ime slično njegovom. Djelatnica Gradskog ureda pritom nije utvrdila je li kopija vjerna izvorniku, no naknadnom provjerom policajci su otkrili da je riječ o krivotvorini.

Rješenje o povratu imovine postalo je pravomoćno krajem travnja 2003. kada ga je potpisala osumnjičena šefica. Tim rješenjem kćer preminulog, također državljanka Slovenije, ostvarila je pravo na naknadu za oduzetu imovinu u ukupnom iznosu od gotovo 790 tisuća kuna.

Dio novca isplaćen joj je u gotovini, a dio u obveznicama koje još nije do kraja naplatila. Istovremeno vraćen joj je i dio nekretnina - stan i dva poslovna prostora, pa policija tvrdi da je nasljednica ostvarila protupravnu imovinsku korist kojom je državni proračun oštećen za najmanje 417 tisuća kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙